Зима

Зима
Пролет

12 декември 2021 г.

Георги Гьоков: Бих търсил съвети и от бивши социални министри, включително и на ГЕРБ

"Всеки направи своите компромиси и със своето его, и със своята политическа неотстъпчивост. Затова смятам, че коалицията е логична." 

 

"От 30 години се занимавам с неща в социалната сфера, познавам системата и експертите, затова няма да ми е трудно при избора на екип. Не бих се съобразявал с партийната принадлежност, а с експертизата, която имат хората в социалната сфера. Бих търсил съвети и от бившите социални министри, включително и от тези на ГЕРБ. Всички назначения ще преминават през сериозни проверки от ДАНС, НАП. Неслучайно мотото на този кабинет е "Нулева толерантност към корупцията". Вярвайте, ще попаднат в екипа ми хора знаещи, можещи и изпълняващи споразумението, отговорни към обществото."

Това каза пред БНР Георги Гьоков, кандидатът на БСП за министър на труда и социалната политика.

По думите му обединението на четирите партии е било сложно, но от гледна точка на желанието на българите да имат стабилно управление коалицията не е необяснима:

"Всеки направи своите компромиси и със своето его, и със своята политическа неотстъпчивост. Затова смятам, че коалицията е логична".

В предаването "Неделя 150" Гьоков коментира, че "политическото говорене и експертните решения нямат общо":

"Затова атакуването на нещо, преди да си видял как действа, не е добра практика, но се ползва от опозицията". И заяви, че няма притеснения от записаното в коалиционното споразумение.

Според него няма основание Корнелия Нинова да се оттегля от поста вицепремиер и министър по икономиката и индустрията (ако гласуването на правителството мине утре), в случай че не остане лидер на БСП. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар