Зима

Зима
Пролет

12 декември 2021 г.

От днес БДЖ е с нов график за движение на влаковете

За превоз на пътници ще се използват 576 влака, от които: 84 бързи влака, 122 са пътническите влакове, а 370 са  крайградските пътнически влака 

 

От днес влаковете на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД са с нов график за движение. 

От компанията съобщават, че в повечето региони на страната се запазва досега действащото разписание. Заедно с това  за подобряване на обслужването на населението има по-удобни връзки между влаковете с възможности за пътуване между повече населени места. Увеличен е и броят на бързите влакове в някои направления, с което ще се подобри връзката с железопътен транспорт между Северна и Южна България.

През следващата година ще бъде увеличен обемът на превозите, заложен в сключения договор с държавата за извършване на обществени превозни услуги. За превоз на пътници ще се използват 576 влака, от които: 84 бързи влака, като четири от тях ще се движат само през летния сезон, 122 са пътническите влакове, 370 -  крайградските пътнически влака, някои от които ще се движат само в определени дни от седмицата или определени периоди от годината.

С новото разписание e предвидено движението на директен бърз влак Горна Оряховица - Пловдив - Горна Оряховица. Той ще се движи през Царева ливада и Карлово и ще има удобна връзка за Габрово, както и за Хисар, с възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня. 

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца - за Бургас и в обратното направление. 

Предвидено е движението и на 16 международни бързи влака - два от тях ще се движат само през летния сезон, като поради въведените противоепидемични мерки все още няма да се осъществява тяхното пътуване през границите с Гърция, Турция и Сърбия.

Запазва се всекидневното движение на влаковете между България и Румъния чрез международната връзка по направлението София-Букурещ със сутрешния влак София - Варна с директни вагони за Русе и следобедния влак Русе - София с връзка в гара Русе за и от Букурещ. Другата възможност за международна връзка между България и Румъния е по направлението София - Крайова, която се осъществява в гара Видин със сутрешния влак София - Видин.

В новото разписание са взети предвид и планираните по-мащабни ремонти по железопътната инфраструктура, както и корекциите в маршрутите, така че промените в разписанията на влаковете да бъдат минимални.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар