Зима

Зима
Пролет

11 декември 2021 г.

Костадин Костадинов: Не може да имаш условия, за да посещаваш работното си място

"Ще искаме референдум за всякакъв вид политики, които решават съдбата на българите." 

 

"Опитът за въвеждане на Зеления сертификат в Народното събрание е опит за изваждане на "Възраждане" в парламента."

Това каза председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов по БНТ. 

Той заяви, че зеленият сертификат е тежка ограничителна и фашистка мярка и трябва да бъде премахнат. "Възраждане" вече е внесла предложение в Народното събрание предложение за промени в Закона за здравето. 

"Не може да имаш условия, за да посещаваш работното си място. Това е чудовищна дискриминация. Ако някой си мисли, че налагайки ограничения в общество още може докрай да се гаври с доверието на обществото, на нашата организация и на народните представители и ще иска да суспендира по този начин Конституцията и изборния резултат, много се лъже", заяви Костадинов.

Той коментира доклада на Центъра за изследване на демокрацията, според който "Възраждане" е една от партиите, които най-силно дезинформират обществото, като посочи, че това е неправителствена организация, която получава финансиране от чужбина. 

"Когато някоя такава формация получава финансиране отвън, няма как тя да изразява свое собствено мнение. Те изпълняват волята на създателите си", коментира председателят на "Възраждане". 

Той подчерта, че партията му не отрича съществуването на коронавируса, нито пропагандира срещу ваксините. 

"Но това, което в момента ни предлагат като ваксина, не е такова. Ваксината дава 100% гаранция. А ние виждаме, че в болниците има все повече и повече хора, които са с ваксини", подчерта Костадинов.

По думите му бъдещата коалиция е продукт на външен натиск. Това е причината четири партии, които са крайно антагонистични една срещу друга, да се съберат заедно. 

"Те са изпратени в управлението от фактори, които нямат нищо общо с нашата представителна демокрация", заяви Костадинов.

"Възраждане" вероятно няма да подкрепи кабинета, защото в проектопрограмата и целите му не вижда нищо от това, което е важно за патриотичната формация. Според него, ако партиите от коалицията поставят българския национален интерес начело, ако защитават правата и свободите на българските граждани, всички ще спечелят. 

"И аз лично им го пожелавам, може да не споделям техните виждания, но искам моята държава да се развива добре и ние нямаме интерес от това да се срине за пореден път управлението на нашата страна, защото България върви надолу. Силно се надявам хората, които ще започнат да управляват държавата от идната седмица, да поставят преди всичко интереса на българските граждани, а не интереса на чужди посолства и на собствени тяснопартийни олигархични интереси", коментира Костадинов.

Той смята, че политиката трябва да бъде състезание на идеи, а не на портфейли и медийни машини. По думите му "Възраждане" вече седем години говори това, което мисли, и прави това, което говори. 

"Гласът на истината не може да бъде заглушен и поради тази причина "Възраждане" расте. Ще искаме референдум за всякакъв вид политики, които решават съдбата на българите", заяви Костадинов. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар