Зима

Зима
Пролет

31 януари 2022 г.

Експериментът “ковид” приключва, чакайте следващия!

Ако чуя и признанието, че маските пазят от прах, но не и от вируси, мога спокойно да отида в манастир... 

 

Можеш да лъжеш всички хора за кратко време, някои хора - за по-дълго, но не можеш да лъжеш всички дълго време - гласи една стара максима. 

Явно наднационалната финансова върхушка, която проведе световния експеримент “пандемия”, я знае и я прилага.

Тъкмо научиха голямата част от населението да ходи като зомбита с парцал на устата, да се кара със съгражданите си , които не носят парцал. Тъкмо някои по-слабохарактерни решиха, че това ще е животът им вече и о, чудо - Англия сваля мерките! Умните анализатори знаят - гледай Англия какво прави и ще видиш тенденциите в света. А Англия прави това, което наднационалната върхушка нарежда. Тя е един от центровете на тази върхушка. Брекзит трябваше да накара някои наши коментатори да се замислят. Не, те продължиха да се кълнат в ЕС. Сега, когато мерките изглеждаха вечни, изведнъж от Острова казаха “сваляме ги”, СЗО припя в хор, а у нас се получи комична политситуация.

Бойко Борисов, който громеше “изчадията на Радев”, че не ваксинирали достатъчно народа, внезапно се изцепи - “от другата седмица ще предложим да паднат зелените сертификати!”. Не знам как се чувства Костадин, че му иззеха темата. Всъщност - знам, тъй като неведнъж идеи на Атака бяха плагиатствани от други политически групи - с една цел: Атака да не вдига рейтинг и да не стане основна сила. Сега е същото с Възраждане, а ГЕРБ има нужда да напомпи завяхващия си имидж.

И така, чуваме в тв бръснарниците, наречени “блокове” нова песен. Сертификатите не вършели работа, много хора преболедували и това давало имунитет. Нещо повече - доживяхме да разберем, че правата на групи граждани били пренебрегвани. Ако чуя и признанието, че маските пазят от прах, но не и от вируси, мога спокойно да отида в манастир.

С две думи, подготвя се рязко отслабване на мерките. Нима световната върхушка се предаде, ще запита някой. Не, не е толкова лесно. Предстои втора проверка, както казваше едно рап парче, посветено на Валерката. Ще има други експерименти - я войничка някъде ще се запали, я нова биоопасност ще тръгне от остров Бора Бора, няма да ни оставят да скучаем.

Основният въпрос е: взехме ли поуки от досегашните експерименти и готови ли сме за новите?

Ще чакам вашите отговори.


Волен Сидеров

Няма коментари:

Публикуване на коментар