Зима

Зима
Пролет

13 януари 2022 г.

Петя Алтимирска: Огромна част от хората против зеления сертификат не отидоха на вчерашния протест

"Диалог трябва да има с всички хора, които имат различна гледна точка. Това, което ни липсваше години наред, беше именно диалог." 

 

“Хората са неубедени в мерките, които се налагат. Политическите решения всъщност са едни непопулярни меки.“

Това каза по БНР Петя Алтимирска, активист и председател на сдружение КАЖИ.

“Остава и една доста голяма категория хора, която просто се примирява с това положение. Дали са парламентарно представяни те, за да може да се каже, че един такъв протест, организиран от партия, може да изрази позицията на всичките тези хора, моето мнение е, че не може.

Огромна част от хората, които са и против сертификатите и против задължителното ваксиниране изобщо, не отидоха на този протест и няма и да отидат, защото не се припознават с организаторите. В същото време те искат същите неща.

Опасенията ми са, че по-голямата част от хората, които мислят по този начин и са си останали по домовете, са много повече от тези, които са отишли да протестират.

Наистина има проблем и този проблем трябва да търси своето решение на политическо ниво. Ако искаме да работим за това да няма разделение, диалогът е това, което може да оправи нещата.“

Посланията

“Има и много погрешни послания, които се отправят от различни хора, на които се дава трибуната. Иска ми се да работим за премахване на разделението и усещането за несправедливост.

Въвеждането на каквито и да било задължения на хората винаги трябва да е съпроводено с предварителна информираност, която да ни убеди, че точно тези изисквания са важни и необходими за нашия по-добър живот.

Диалог трябва да има с всички хора, които имат различна гледна точка. Разбира се, той има граници, не можем да инвестираме безкрайно много време в празни приказки, когато липсва обща позиция.

При всички случаи трябва да има опит за разговор, дори с хората, които изглежда, че няма да те разберат по никакъв начин. Това, което ни липсваше години наред, беше именно диалог. За да можем да видим промяната, трябва да видим именно тази комуникация и тя да стане ясна.“


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар