Зима

Зима
Пролет

6 януари 2022 г.

За Джокович, мизерията в Австралия и официалният край на всякаква законност и принципи

Всякакви прилики с Олимпиадата в Мюнхен по време на Нацистка Германия, не са случайни. Заслужаваме си го. Заслужаваме си всичко! 

 

Не се вълнувам от тенис, затова не съм следила належащо ситуацията с Джокович, докато тя не ме намери.

Какво разбрах от публикуването вчера и днес (четем с разбиране, защото от видяното в коментари, това е една напълно непосилна задача за болшинството).

1. Джокович е отказал да се ваксинира. Отказал е да се ваксинира на основание възползване от правото си да не се ваксинира, защото не е съгласен да го прави.

2. Упражняването на това право е било проблем, за да бъде допуснат до шампионата в Австралия - и това е било issue за един дълъг период. Финално, властите са издали разрешение и виза за престоя му - което беше отразено в медиите ВЧЕРА.

3. Днес става ясно, че кацайки в Австралия, за да участва на Australian open, на летището се ОКАЗВА, че визата му не е редовна (очевидно е била отменена по някакъв начин и той не е бил уведомен за отмяната, поради което и е заминал).

4. В резултат на две и три, Джокович бива задържан на австралийска територия - на самото летище като нарушител на граничния режим. Все едно е някой нелегален емигрант, опитал се да влезе без или с фалшиви или подправени документи. 

Гранична полиция е поискала гаранции от местните власти, за да бъде пуснат от арест, но ТАКИВА НЕ СА ДАДЕНИ (при вече издадена виза и при отличното знание, от месеци, че Джокович не е и няма да се ваксинира и че приемането на този простичък факт е условие за участието му на шампионата). Причина за последното е, цитирам ОБЩЕСТВЕНО НЕОДОБРЕНИЕ.

1+2+3+4 = Властите в Австралия се изгавриха зрелищно с един от най-успешните спортисти в света, като са го ПОДВЕЛИ и ИЗЛЪГАЛИ, че му дават разрешение при условията, които той е заявил, а после еднолично са оттеглили даденото разрешение - без дори да го уведомят, за да не бие път през половината земно кълбо и наобратно - заради "обществено неодобрение". 

И в момента този човек е задържан като последния престъпник, в изолатор (като особено опасен преносител на пандемий) с условието да представи "медицинско доказателство" за основание, което да го "освободи" от задължението да се ваксинира срещу ковид 19 - каквото задължение той няма изначално.

Следите ли мисълта - ако той е неваксиниран, защото се възползва от правото си да не се подлага на интервенция, с която не е съгласен - той е опасен заразопреносител.

Ако той е неваксиниран, защото си е извадил хартийка, че е алергичен и има астма и ишиас, поради което му е непосилно да се ваксинира - тогава той е безопасен и зараза не разпространява.

Трима други спортисти са допуснати до същото състезание без ваксина, представяйки документ за exclusion - явно много алергични тенисисти има на този шампионат И само един, който има  гръбнак.

Всякакви прилики с Олимпиадата в Мюнхен по време на Нацистка Германия, не са случайни.

Но дори Нацистка Германия не си е позволила подобно третиране и не е разкарала никого от другия край на земното кълбо, за да го арестува, експулсира или затвори в концлагер, поради отсъствие на арийска принадлежност към сектата на праведните и незаразяващите заразоносители.

В резюме: заслужаваме си го. Заслужаваме си всичко!


Малена Шейтанова

Няма коментари:

Публикуване на коментар