Зима

Зима
Пролет

6 януари 2022 г.

Сръбският президент Александър Вучич обвини премиера на Австралия в ”лов на вещици” заради Новак Джокович

"В съответствие с всички норми на международното публично право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за справедливост и истина." 

 

Сръбският президент Александър Вучич разкритикува австралийските власти заради скандала с първата ракета на света Новак Джокович. 

"Не е честно, че австралийският премиер организира политически лов на вещици. Други тенисисти с медицински заключения бяха допуснати да играят, а Новак - не", цитира думите на Вучич Telegrf.rs.

Сръбският тенисист не беше допуснат да влезе в Австралия, а визата му беше анулирана.

Местните гранични служители смятат, че Джокович няма достатъчно основания да получи изключване и освобождаване от ваксинация. Очаква се в понеделник, 10 януари, Джокович да бъде депортиран.

"Говорихме с Новак снощи. И тази сутрин говорихме за втори път. Помоли ни да му помогнем. Да го пуснат от хотела и да го преместят в къщата, която е наел. Трябва да му помогнем, наша отговорност е да защитим гражданите си", казва още Вучич.

Казах на Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите власти вземат всички мерки, за да спрат тормоза на най-добрия тенисист в света в най-кратък срок. В съответствие с всички норми на международното публично право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за справедливост и истина. Иначе Новак е силен, какъвто всички го познаваме, сподели Вучич в Инстаграм.

„Господ гледа всичко! Моята благословия е духовна, а тяхната – материална“, това е написал Новак в съобщение до брат си Джордже, което той прочете пред медиите в Белград.


Няма коментари:

Публикуване на коментар