Зима

Зима
Пролет

15 февруари 2022 г.

Борисов да прибере изгората с детето, а харпиите да минат на мента, глог и валериана

Ако обаче продължи в този примитивен стил, съвсем скоро ще се превърне в Persona non grata в собствената си страна... 

 

Стрини от лагера на ГЕРБ, с такава жар бранят Борисов от Барселонагейт, ще рече човек, че и на тях е направил дете в някоя мътна нощ и сега плаща щедри алименти. Под формата на хонорари за научна дейност, да речем…

С голи гърди са готови да го бранят. И налитат с камъни и дървье срещу Гугъл, Петков, „изрезките“ и медиите. Медиите, тези сатани! - пени се една буля с титли пред името.

Как и с какво са мотивирани защитниците на Борисов, та да влагат толкова чувства и фортисимо в спуснатите опорки, е тема, достойна за дисертационен труд.

И ако истеричните му защитници будят съчувствени усмивки и ирония, то говорещия все по-несвързано Борисов е станал направо за смях. Нямал къща в Барселона, а в Банкя. Страхотен аргумент – направо убеди всички. Все едно някой е очаквал нотариалният акт да е на негово име. И пак пробутва тъпизмите за ковчези и списъци от времената след 9 септември 1944 година. Той, комунистът, който отказал да се деполитизира и си запазил партийната книжка. Който бе прикрепен към Тодор Живков... Освен страшна глупост, това е и гавра с историческата истина.

Целият този панаир може да бъде прекратен, ако Борисов намери сили поне веднъж да постъпи цивилизовано. Как? Като признае Мис „Бикини“ и детето и ги прибере в къщата в Банкя – стига са скитали по чужбина. А онези, дето са превъртали пари и имоти в Барселона, според испанските власти, нека отговарят пред закона – Борисов нали няма нищо общо с тях. Защо се възпалява толкова?

Ако обаче продължи в този примитивен стил, съвсем скоро ще се превърне в Persona non grata в собствената си страна. Най-яростните му защитници го тласкат точно в тази посока.

Не пипайте Борисов, - нежно предупреждава тя...


Емил Азар, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар