Зима

Зима
Пролет

18 февруари 2022 г.

В Донецк и Луганск евакуират цивилните

"Украинският президент Володимир Зеленски много скоро ще даде заповед за настъпление и ще активира план за нахлуване в Донецка и Луганска народни републики." 

 

Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република, която е във война с властите в Киев, Денис Пушилин обяви днес евакуация на цивилни към съседна Русия, обвинявайки Киев, че се готви за нахлуване след ескалацията на сблъсъците по линията на съприкосновение, предаде Франс прес.

"Днес е организирано масово и централизирано транспортиране на част от населението към съседна Русия, на първо място жените, децата и възрастните хора трябва да бъдат евакуирани", каза Пушилин във видеообръщение, публикувано в акаунта му в Телеграм.

"Украинският президент Володимир Зеленски много скоро ще даде заповед за настъпление и ще активира план за нахлуване в Донецка и Луганска народни републики", каза ръководителят на самопровъзгласилата се република.

Междувременно лидерът на самопровъзгласената Луганска народна република, втория сепаратистки район в Източна Украйна, Леонид Пасечник обяви също евакуация на населението.

Извозването с автобуси на жители на самопровъзгласената Донецка народна република ще започне днес в 20:00 ч. местно време, съобщи агенция Интерфакс, цитирайки собствен източник.




Няма коментари:

Публикуване на коментар