Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2022 г.

Томас Репер: Никой не можеше да си представи, че Украйна ще направи това, което направи

"Зеленски направи основната си и вероятно последната грешка в кариерата си, а търпението на Москва се скъса." 

 

"Западната преса продължава да крие от обществеността истинските причини за началото на военния конфликт в югоизточната част на Украйна, разобличавайки Руската федерация като агресор", отбелязва Томас Репер. 

Същото се отнася и за специалната операция на въоръжените сили на Русия за оказване на помощ на народните републики на Донбас. Въпреки това европейската общественост постепенно започва да се противопоставя на фалшивата русофобска позиция, а самият Киев направи много за това.

Според немския журналист много политолози и военни експерти както в Русия, така и в други страни са били сигурни, че след като Москва признае независимостта на Донецката и Луганската народни републики, ръководството на Украйна ще спре да влошава ситуацията на линията на съприкосновение, но всичко се случи точно обратното. Въоръжените сили на Украйна не само не изтеглиха войските, но и засилиха обстрела на Донбас.

„Никой не можеше да си представи, че Украйна ще направи това, което направи, т.е. ще продължи да бомбардира Донбас. Всички световни медии всъщност бяха много изненадани. Всички се надяваха, че Зеленски най-накрая ще разбере, че е невъзможно да се направи това и да изтегли войските. Но той направи основната си и вероятно последната грешка в кариерата си, а търпението на Москва се скъса", каза Репер, цитиран от Cross.bg.

В тази ситуация журналистът е възмутен от факта, че негови колеги от западни издания умишлено изкривяват реалността, представяйки специалната операция на Руската федерация като пълномащабна война срещу украинския народ. А фактът, че руските военни нанасят удари изключително по военни цели, без участието на цивилно население, умишлено се игнорира от американските и европейските медии.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар