Зима

Зима
Пролет

24 февруари 2022 г.

Най-неадекватни са българските евроатлантически анализатори

Говорят така, все едно лично Путин ги е събудил тази сутрин! 

 

Специализираната военна операция, която провежда Русия в момента, закъсня  точно с осем години. 

Тя трябваше да започне в края на февруари 2014 г. веднага след държавния преврат в Киев. Този преврат беше извършен от най-русофобските, фашизирани и антисемитски сили в Украйна и подкрепен изцяло от "цивилизования западен свят". 

Нека си припомним какво се случи след него. Новата власт за дни унищожи крехкия консенсус, който все пак съществуваше между украинци и руснаци на територията на Украйна. Рускоезичното население на страната беше подложено на репресии и гонения. Няколко десетки руснаци бяха изгорени живи в Одеса от "прозападните" отряди. Мирните жители в Донецк и Луганск осем години бяха подлагани на военен терор от страна на украинската армия. Много хора загинаха. 

Отдавна е ясно, че няма как руснаци и украинци да живеят мирно в една държава. Беше крайно време да се сложи край на русофобската вакханалия в Украйна. А тези, които сега оплакват "потъпкването на международното право", да отговорят на въпроса защо не защитаваха това право, когато НАТО сипеше бомби върху Югославия, а американците нахлуха в Ирак. 

А пък най-неадекватни са българските евроатлантически анализатори. Говорят така, все едно лично Путин ги е събудил тази сутрин!


 

Петър Волгин

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар