Зима

Зима
Пролет

16 февруари 2022 г.

Стерилни, послушни роботизирани слуги, с безизразни лица погледи

Само погледнете работещите в CNN журналисти - просто инструменти, които си отварят устните за да прочетат каквото им кажат, по сценарий 

 

Войната на CNN с Джо Роугън само показва какво представляват днешните корпоративни медии.

Всяко интервю на Джо Роугън се гледа от приблизително 11 милиона зрители, докато CNN рядко стигат подобни цифри, дори и половината не могат. Рейтингът им е доста по-нисък. 

Медиите са свикнали те да определят потока на информация, да ви казват как и какво да мислите, какво е правилно и какво да достига до нас. Те избират какво и кого да слушаме.  

Джо Роугън кани хора от различни сфери, с различни мнения, задава им въпроси, опитва се да научи нещо от събеседниците си. Прави грешки и се извинява за тях, признава ги. Опитва се да чуе различни позиции и гледни точки, да научи причината за тях.

Корпоративните медии постоянно правят грешки, най-вече географски като стане въпрос за CNN, но не се извиняват, а се държат като единствен достоверен източник на информация. 

Наскоро Джо Роугън покани двама доктори, които са сред най-изявените специалисти в своите области. Става въпрос за д-р Робърт Малоун, който е всепризнат пионер в създаването на РНК ваксините, има 9 патента в това направление. Същите ваксини, които днес повечето се боцкаме с тях. Другият му епизод е с д-р Питър Маккола, известен кардиолог, най-публикуваният такъв специалист в историята. 

Атаките към тях са заради малко по-различните мнения, които имат. Споделят своите съмнения и опасения. Не е казано, че всички трябва да се съгласяваме с тях. Ала атаките срещу тях всичките бяха убийствени и медиите с цялото си озлобление и ожесточение ги заля с лавина от помия и омраза.  Не за друго, а защото медиите изпитват страх от някого, към когото нямат контрол и може да им наруши монопола, който са свикнали да имат. 

Намесата на властите в САЩ и натиска, който се опитват да наложат върху Spotify, за да "канселират" Джо Роугън само показва, че медиите не са наш източник на информация, те не се борят и контролират нарушенията на властимащите, а са тяхно средство, продължение на властта. Послушници.

Медиите не са атакували така  хора като Борис Джонсън или британските министри, които нарушаваха системно пандемичните мерки. Или военните престъпления и жестокости на корпорации с участието на управляващите. Но инак смазват обикновени подкастъри, предаващи от импровизирани мазета, и които имат наглостта да им отнемат вниманието на нас, публиката, обикновените хора, овцете.

Само погледнете работещите в CNN журналисти. Стерилни, послушни роботизирани слуги, с безизразни лица погледи, без собствена самоличност или идентичност, просто инструменти, които си отварят устните за да прочетат каквото им кажат, по сценарий. Следват бездушно и безропотно, като зомбита.

За радост не всички са такива, но за съжаление тези, които се опълчат и покажат индивидуалност биват смазани и "канселирани" набързо. Уважението ни трябва да е многократно по-голямо в тези условия към тях.


Дахер Фарид

Няма коментари:

Публикуване на коментар