Зима

Зима
Пролет

27 февруари 2022 г.

От разприятелени до обесени

Разкъсваме се като хиенови кучета, все едно не бяхме една държава от братовчеди. Площадите чакат сблъсъка си. Евроценности с катран и патриоти с наган. Боже, смили се над тях!

 

 

Колко е крачката между българите днес?

Толкова - първо се разприятеляват, после едните бесят другите. Защото се сменя отново Големия брат. Само за това.

Иска ми се да напиша имена, но това само ще разпалва омразата помежду ни.

Едните искат да залеят другите с катран, да ги овъргалят в перушина и да ги сложат заднешком на магаре. Хора с университетски дипломи са това. Искат линч в съответствие на западните традиции.

Другите им отвръщат със заплахи за чукане на камъни, лагери и “колючая проволока”. В съответствие с източната традиция.

Едните искат да няма трети март, другите искат да няма Рейгън. Сякаш историята може да се задраска с вносен политически молив.

Едните искат да разрушат Русия, другите искат да обесят някого. Засега всичко е на думи. Определено тия дето искат да заличат Русия са по-амбициозни. Бесенето е лесно - ние настина се пообесваме (по малко, оттук оттам) на всеки 40 години.

Явно му дойде времето.

Цикъл на племенна самоомраза.

Обаче аз никога, никога не съм очаквал такава студена гражданска война. Това е гражданска война. От хора, които до вчера говореха за евроценности. И от другите, които се пишат патриоти, обаче стягат клупове за други български вратове.

Всяка от двете групи си има технология, може да се изучи откъде идва това. Но никой не може да обясни изгарящата омраза между българи - омраза по чужди поводи. Изгаряща. Омраза.

Разкъсваме се като хиенови кучета, все едно не бяхме една държава от братовчеди. Площадите чакат сблъсъка си. Евроценности с катран и патриоти с наган. Боже, смили се над тях. Ако може - и над нас.

Под предлог “там загиват хора” - нас ни избива на желание да смачкаме мутрата на съседа от третия етаж.

Откъде това нещо, защо не напише някой дисертация за това?

Или доцентите също за заети да се мразят горещо?!


 Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар