Зима

Зима
Пролет

27 февруари 2022 г.

Скритата истина за Донбас, която не се показва по телевизиите (документален филм)

Прави всичко възможно, за да не можете да изгледате този филм за реално случващото се в териториите с руско население в Украйна 

 

Скритата истина. Другата страна на въпроса, каквато не ни я показват по телевизиите. 

И тук, обаче, става дума за обикновени, цивилни граждани, такива – като мен и вас. Това са хората с руско самосъзнание за собствената си идентичност в двете конфликтни области. За мен няма значение дали става дума за руснаци или украинци – никоя християнска (или друга) душа не бива да бъде убивана. Война не трябва да има.

Просто се прави всичко възможно, за да не можете да изгледате този филм за реално случващото се в териториите с руско население в Украйна. Тези хора са взривявани с гранатомети, както се возят в тролея, разкъсвани са от бомби, както се разхождат в центъра на града, обстрелват и бомбардират училищата им (пълни с деца), домовете им (в часовете, когато се знае, че те са у дома си – или късно вечер или много рано сутрин), обстрелват се детски градини, болници (включително детски отделения), разрушавани са православни храмове.

Всичко това се извършва от ВСУ (украинската войска) и втора войска – от наемници и то след сключване на Минските споразумения за прекратяване на огъня и изпращане на международни наблюдатели в тези области. Оказва се, обаче, че украинските военни извършват тези издевателства напълно безнаказано над местното население.

Тези неща са показани с реални кадри и интервюта с цивилни граждани и военни от донбаското опълчение, които не са професионални бойци, а са обикновени хора, принудили се да станат войници, за да защитят домовете, жените и децата си от безнаказаното погазване на мирното споразумение, случващо се под покровителството на Запада.

Предупреждавам, че във видеото има много тежки кадри на взривени, разкъсани и убити хора (те са убивани само защото имат руско самосъзнание, искат да говорят на майчиния си език и не се определят като украинци) – жени, деца, стари, млади – няма значение. Нещата в медиите са доста изопачени или меко казано „непълни“, неотразяващи и другата страна от конфликта. Затова, този филм трябва да се гледа.




„Донбаска пролет“

Документален филм, България, 2017, 88 минути
Сценарист: Александър Николов
Режисьор: Екатерина Митринова
Оператор: Цветомир Гетов


 

Андриан Захариев, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар