Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2022 г.

Като ответна мярка забраниха излъчването на Deutsche Welle в Русия

На 2 февруари германският регулаторен орган забрани излъчването на канала RT DE 

 

Като част от първия етап от ответни мерки във връзка със забраната за излъчване на руския телевизионнен канал RT DE в Германия, Москва спира излъчването на телевизионната и радиокомпания Deutsche Welle в Русия.

Това се посочва в съобщение на Министерството на външните работи на Руската федерация.

Също така първият етап включва:

- закриване на офисa на телевизионната и радио компания в Русия, анулиране на акредитацията на всички служители на руското DW;

- откриване на процедура за признаване от компетентните органи на DW за "чуждестранен агент";

- изготвяне на списък с представители на държавни и обществени структури на Германия, участващи в ограничаването на излъчването на RT DE или друг начин на оказване на натиск върху руския медиен оператор. Не се очаква този списък да бъде публикуван.

„Информацията за следващите етапи на мерките за реакция ще бъде публикувана своевременно“, допълва руското външно министерство.

Припомняме Ви, че на 2 февруари германският регулаторен орган за радио и телевизия обяви, че забранява излъчването на канала RT DE заради липсата на лиценз.

Руското външно министерство посочи, че решението на германските власти принуждава Москва да започне да прилага ответни мерки срещу германски медии, акредитирани в Руската федерация, както и интернет посредници, които безоснователно са изтрили акаунтите на телевизионния канал RT DE от своите платформи.

"Това е пълна глупост. Няма да спрем излъчването си", заяви главният редактор на RT Маргарита Симонян в Twitter. Тя заяви, че това е все едно руският медиен регулатор "да забрани на "Дойче веле" да излъчва на собствения си уебсайт". "Между другото, струва си да опитате", добави Симонян. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар