Зима

Зима
Пролет

5 април 2022 г.

Социологията показва, че няма още достатъчно омраза!

Малко се стараят медиите! Малко се старае държавата! Още, трябва! Още! 

 

Вчера излезе представително социологическо проучване на Маркет Линкс, правено в края на март и посветено на войната в Украйна. 

Гледам – снощи в централните новини на БТВ и на БНТ-1 няма информация за това изследване. Че то не е за показване…

67% от нашенците смятат, че България трябва да остане неутрална страна. Представяте ли си? При тази смазваща пропаганда срещу Агресора, срещу Империята на Злото, срещу кръвожадните руснаци близо 70 % им се ще да са неутрални? Двете трети от българите да не искат да заемат страна? При положение, че Целият Свят проклина Русия? Това нормално ли е? Тези българи нормални ли са? 

На всичкото отгоре 34% казват, че санкциите срещу Русия са крайно несправедливи! Отбележете, не просто „неправилни“ или „несправедливи“, а „КРАЙНО“ несправедливи! Може ли да обясни тази една трета от българите какво му е „крайното“ на санкциите? 

На всичкото отгоре 21% твърдят, че България трябва да подкрепи Русия в този конфликт! Тия с всичкия ли са си? България да подкрепя във войната Русия?

А сега най-възмутителното – 40 % от българите твърдят, че страната ни трябва да напусне НАТО! Да напусне този супер гарант на нашата сигурност? Да напусне този прогресивен, цивилизован стожер на демокрацията и мира? Какво, 40% от българите искат да няма Мир? Защото няма ли НАТО, няма да има и Мир! 

Най-тъжното е обаче свързано с „националния интерес“ на България. Онзи ден ген. Атанасов, като пледираше, че трябва да се праща оръжие на Украйна, съвсем ясно каза: „Националният интерес изисква да сме в НАТО и в ЕС“! Тоест „националният интерес“ трябва да се дефинира, чрез „стоенето“, чрез „вътре“-то. И цели 40% от българските кухи глави не могат да схванат простата истина, че да осъзнаваш националния си интерес означава да искаш да си „вътре“! „Вън“ ли си – спукана ти е работата!

Малко се стараят медиите! Малко се старае държавата! Социологията показва, че няма още достатъчно омраза! Още, трябва! Още!


 Юрий Борисов

Няма коментари:

Публикуване на коментар