Зима

Зима
Пролет

27 април 2022 г.

България реално участва в сблъсъка на Запада с Русия!

Доказателство за това е несекващият поток от боеприпаси и оръжия, които страната ни изпраща на „пушечното месо“, използвано от САЩ, НАТО и ЕС в хибридната война срещу Русия 

 

Любимецът на част от сънародниците ни – американският възпитаник и премиер по волята на съдбата и на САЩ Кирил Петков, излезе с „оригинална“ идея: да дарим по една заплата за да се купят патрони, снаряди и бомби за Украйна.  

Любопитен е мотивът му да се обърне с подобно предложение към нас, преживяващите от заплата/пенсия до следващата: Русия „избива мирното население“.  Той показва, че Петков е човек, който не е в състояние да мисли самостоятелно, камо ли пък критично – той просто повтаря като папагал внушените му от западните му господари стереотипи. И сам е станал жертва на истеричната кампания, която под негово ръководство се води у нас  за демонизиране на Русия и героизиране на нацисткият режим в Украйна.

Случващото се през последните два месеца у нас потвърждава, че България вече е най-активен участник в т.н. „хибридна война“  (от англ. hybrid warfare) на САЩ, НАТО и Евросъюза срещу Русия. Става дума за комплекс от средства, които включват действия за съсипване на икономиката на избрана държава, както и за тотален информационен и психически натиск за нейното дискредитиране сред огромни социални групи. Американската медия  CNN цитира източник от западното разузнаване, който заявява за поведението на украинците: „Това е война – всичко, което правят и казват публично, е предназначено да им помогне да спечелят войната. Всяко публично изявление, всяко интервю, всяко излъчване на Зеленски, е информационна операция“.

Казаното с пълна сила важи и за информационната и психологическа война, която поведе срещу Русия официално България. Страната ни  стана един от най-ентусиазираните поддръжници за въвеждането на „адски санкции“ срещу Русия и незабавно затвори небето ни за нейни самолети и пристанищата ни за корабите й. Властите у нас изпревариха дори Евросъюза – преди той да въведе „демократичната“ си цензура срещу руските медии RT и „Спътник“, у нас вече бе забранен достъпа до тях на нас, простосмъртните българи. Българското правителство изгони много руски дипломати и се готви това да направи и с руския посланик – актове, които се  вършат  в навечерието на „класическа“ война.

Но най-сигурното доказателство за това, че България вече воюва с Русия, е несекващият поток от боеприпаси и оръжия, които страната ни изпраща на „пушечното месо“, използвано от  САЩ, НАТО и Евросъюза в хибридната си война срещу Русия – въоръжените сили и нацистките формирования на Украйна. Износът на произведено у нас оръжие се е увеличил три пъти за последните два месеца!  От летищата в София и Варна не секват полетите за Полша, натоварени с български боеприпаси за Украйна. Колони от украински тирове редовно са паркирани пред военният  завод  „Дунарит“ в Русе в очакване да бъдат натъпкани с негова продукция и да поемат към Украйна. Същата ситуация е и пред „Арсенал“ и т.н. А на 25.04. т.г. влиятелният американски вестник „Ню Йорк Таймс“ публикува голяма статия, в която прави извода: България продава оръжия и боеприпаси за Украйна чрез американската компания Ultra Defense Corp.!

Абсурдът е в това, че изпращането на оръжия, въоръжения и боеприпаси в Украйна  става все по-безсмислено. За руските военни не е никакъв проблем да не допуснат те да стигнат до предназначението си. Руското военно разузнаване следи пътя на пратките с оръжия и въоръжения от началната им точка до пристигането им на украинска територия. И щом прецени, че е дошъл момента ги унищожава.  Така на 18 април високоточни ракети, изстреляни от руски самолети удариха 124-ти съвместен център за логистична подкрепа на Командването на украинските войски. Центърът, заедно с големите пратки чуждестранно оръжие, доставени в Украйна от САЩ и европейски страни, бяха унищожени. На 23.04. руските въздушно-космически сили  взривиха логистичният терминал в района на Одеса, заедно с огромна партида от западно оръжие. На следващият ден няколко високоточни крилати ракети „Калибър“ ликвидираха голям център за  разпределение и изпращане на западни  оръжия, боеприпаси и военна техника за украинските военни в Донбас, разположен в град Кременчук. Ударът бе нанесен след като  руското разузнаване  потвърди, че  в неговите складове са постъпили огромни количества оръжия от Запад.

Втората фаза на руската операция в Украйна, която започна на 19.04., се характеризира и с изваждане от строя на стратегически зони на  украинските железници, по които се отправят най-вече пратките с оръжия от Запад и България. На 25.04.  руските военни унищожиха с високоточно оръжие ключови жп-подстанции в районите на населените пунктове Красное, Здолбунов, Жмеринка, Бердичев, Ковел и Коростен. Точно през тях се осъществяваха доставките на чуждестранни оръжия и военна техника за украинската групировка в Донбас. На 26.04.  крилата ракета  удари стратегически  жп-мост край Одеса и т.н. Най-вероятно  атаките на руските военни срещу ключови мостове и железници, за да спре  придвижването по украинска територия на оръжия, внесени от чужбина, тепърва ще се увеличават.

Но освен прецизните удари с високоточно оръжие все по-активно действат и руски групи със специално предназначение (спецназ). Така на 25.04. една от тях, принадлежаща към руската групировка със знак „О“  (от „отважный“ – смел) превзе голяма пратка западно оръжие в населения пункт Рубци, разположен в Лиманския район на ДНР. Руските командоси  се сдобиха с ценни трофеи – голямо количество  шведско-британски противотанкови комплекси NLAW, американски  Javelin, чешки РПГ-76 и др.

Запада не е в състояние да разбере, какво се случва с оръжието, след като попадне на територията на Украйна. Така военният министър на САЩ Лойд Остин запитан дали му е известно, че военнослужещи от ДНР и ЛНР използват американски зенитни комплекси  Stinger и противотанкови Javelin в боевете си срещу украинските военни и нацистки части, заяви: на практика е сложно този процес да бъде контролиран!

А това, както се досещате създава идеални условия за развихряне на всевъзможни далавери, включително и за продажба от украински влиятелни политици, военни и чиновници на партиди от доставеното им оръжие обратно в чужбина. Това подтикна влиятелният американски  журналист Тъкър Карлсън да поиска преди да се дават пари за купуване на оръжия на Зеленски, да се проверят неговите лични сметки. Според наблюдатели има сведения, че Киев продава в чужбина най-модерни оръжия, които му изпраща Запада – като  противотанкови и зенитни ракети Javelin, Stinger, NLAW, Phoenix Ghost, пластичен взрив С-4  и др. Желаещи да се снабдят с тях има предостатъчно на планетата. Има сведения, че в Лвов вече се е появил черен пазар за тези оръжия.

Това, че Украйна е една от най-корумпираните страни оценява и международната организация  „Трансперънси интернешънъл“ – в нейния антикорупционен рейтинг тя е на 122 позиция!

А това означава, че събираните по волята на „Киро простото“ дарения в размер на една работна заплата, като нищо ще се окажат в джобовете на самия президент Зеленски и неговата компания. Нидерландската партия „Форум за демокрация“  (FVD) сериозно се зае да провери, какъв е произхода на 850-те милиона долара, които притежава президента Владимир Зеленски. Огромната част от това богатство той е придобил по време на своето президентство – откъде са дошли тези пари, пита  FVD.  За 2021 г. семейството на президента е декларирало официално приходи от 817 000 долара, докато неговата заплата като президент е само 12 000 долара. Едва ли си спомняте, но през октомври 2021 г. точно президента на Украйна се оказа в центъра на огромен скандал, с така нареченото „досие на Пандора“. Той бе сред 35-те действащи и бивши политици и над 300 чиновника от сто държави, обвинени в корупционни схеми. FVD твърди, че Зеленски фигурира в много съмнителни финансови сделки и затова най-малкото е неуместно от него да се прави едва ли не „светец“.

Не се и съмнявам, че ще се намерят образи, които ще дадат лептата си за продължаване на украинската агония. И най-вероятно те ще са от средите на т.н. „демократи“, „евроатлантици“ и подобни на тях недоразумения, които не живеят от заплата.  За това те си имат други източници – щедри финансови грантове от западни държавни и частни организации.

Що се отнася до новите потоци от боеприпаси и оръжия, които управляващите у нас се готвят официално да предоставят на Украйна, те въобще няма да и помогнат – само ще доведат до нови жертви. А целите, които си е поставила Русия – освобождаване на Донбас и Южна Украйна от геноцида, осъществяван години наред спрямо руското население в тях от неонацисткият режим,  непременно ще бъдат достигнати! 


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар