Зима

Зима
Пролет

14 април 2022 г.

Шиберащина до извращение

Щом нравствеността да благодариш на помогналия ти, не е водещо в спасяването на моряците ни... 

 

Един влогър, който осъди държавата ни, че го е осъдила, за дето е мацал паметниците ни с боя и с това европейско решение създаде европейска практика, че ВСЕКИ може да полива с боя, рисува уйчета, плюе, поругава ще кажат некои, ВСЕКИ ЕДИН ПАМЕТНИК, защото това изразявало гражданска и политическа позиция. 

Да, същият този направи така, че ако утре някой реши да се изпикае на паметника на Левски под претекста, че последният е завладял изконните османски/турски земи, то той може да го направи напълно свободно. Нещо повече. Ако се случи вие да присъствате на този граждански акт по опикаване паметника на Левски, ще може да направите едно голямо НИЩО, защото иначе ще нарушите правата на опикаващия да изразява възгледите си.

Да, за такава шиберащина става въпрос. До извращение. Но мисълта ми тук е за друго.

Същият този (Асен Генов - бел.ред) се пени днес от екрана на телевизорАт, че видиш ли не трябвало да си мълчим, а да кажем истината за нашите моряци. А истината била, че били държани за заложници от руснаците.

Са, тук изникват няколко въпроса.

Първо, защо ще искаш да превземаш един град в частност пристанището му и ще искаш между теб и целта да има препятствие? Това не е ли функция на защитата?

Второ, защо биха руснаците рискували чужди за конфликта граждани да бъдат ранени/убити като това би довело до намесата на трета страна в конфликта. Е да,прави сте, не нашата страна. Тя отдавна е абдикирала от интерес към живота на българите, но все пак.

Трето, оти руснаците ги изкараха от пристанището кат отпадна нуждата от нашите,  ми не ги накълцаха кат в Буча, ве? Каква е тази шизофрения и дори бих казала дискриминация? На какъв признак кълцаш мирни граждани там, а тук не? Да не сме втора ръка хора нещо?

Това са въпроси, които човек си задава преди да изгради мнение. Но тъй като знаем, че представителите на шиберастината не искат, а по-вероятно не умеят, да използват логиката като инструмент на умствените процеси, то те стигат до изводи като този, че руснаците са държали като заложници  нашите моряци. Но хей, ние не трябва да им се сърдим. На хората в неравностойно положение трябва да се състрадава.

Иначе тоя с паметниците вика и друго. Че каквато и да е цената, трябва да я платим, за да има мир. Дори енергийно ембарго на Русия. Аз като цяло съм съгласна. Ама предлагам първо да платим една друга цена, щом ще е на всяка. Тея като тоя да мятат мешките и да одят на източния фронт. Като ПЛАТЯТ тази цена, тогава и ние ще доплатим каквото е останало от сметката.

Да не говорим колко грозно е, че официално не бяха изразени благодарности към хората и държавата, която помогна на българските моряци. Само това трябва да ни накара да се замислим колко обективно се съди за ставащото в Украйна, щом нямаме смелост, съвест и достойнство да благодарим и да признаем един очевиден факт. Оттам насетне си правете изводите колко от информацията, която ни се предоставя е обективна, колко от напъните да помогнем на Украйна са продиктувани не от западно-либерастки субективизъм, а от принципите на нравствеността. 

Щом нравствеността да благодариш на помогналия ти, не е водещо в спасяването на моряците ни.


Персефона Трета

Няма коментари:

Публикуване на коментар