Зима

Зима
Пролет

31 май 2022 г.

Николай Патрушев: Редица държави вече активно работят за разчленяването на Украйна

"Действията на режима в Киев, както и на САЩ и техните съюзници водят до истински крах на страната."
 

 

„САЩ и техните съюзници ни казват, че „ние сме "за" Украйна да остане суверенна, да запази своята териториална цялост". Но ние знаем, че редица държави вече активно работят за нейното разчленяване.“

Това заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев във вторник в Казан на среща за обезпечаване на националната сигурност в Поволжието.

„В този случай суверенитетът на Украйна не вълнува нито държавния глава, нито още повече Съединените щати и техните съюзници, които са готови да пожертват интересите на украинския народ, за да постигнат своите геополитически цели. Техните действия водят до истински крах на страната“, подчерта секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

По думите му,
Володимир Зеленски, обявявайки жителите на Донбас за сепаратисти и провеждайки военни операции с тях, в същото време възнамерява да предостави на поляците специален статут, включително възможността да заемат висши държавни постове и всъщност да предостави права на граждани на друга държава на територията на Украйна“.

"Русия има за цел да защити населението на Донбас, да освободи Украйна от неонацисти и радикални националисти, добави
Николай Патрушев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар