Пролет

Пролет

7 май 2022 г.

Слави Василев: Пътищата на "Продължаваме Промяната" и президента се разделят

"Правителството спря целенасочено да работи с "Газпром" не заради плащането с рубли, а за да задоволи нечии други интереси." 

 

"Продължаваме Промяната" си отварят тила по много нецелесъобразен начин като критикуват Радев. Доверието се отдръпва от Петков и неговото правителство заради това. Пътищата на ПП и президента се разделят. Ако продължават така промяната, скоро ще свали доверието си от тях."

Това заяви политологът Слави Василев по NOVA NEWS.

Според него президентът няма да покаже юмрук. 

"Президентът е стожер на хората, които искат промяната да се реализира. А Стефан Янев се хвърля в битката и действа сам. Смята, че може да обедини българите около своето име. Докато не се появи друг политически субект, той има шансове. Българското политическо пространство търси нов герой", посочи той. 

И уточни, че ще има предсрочни парламентарни избори, защото коалицията е под напрежение.

"Правителството спря целенасочено да работи с "Газпром" не заради плащането с рубли, а за да задоволи нечии други интереси", подчерта Василев.

По думите му делението между "ляво" и "дясно" отдавна загуби своя смисъл. 

"Патриотичният сегмент е затрупан от желаещите да го завладеят. Янев освен да е служебния премиер, който е станал такъв благодарение на Радев, не виждам какво друго предимство има", коментира политологът. И допълни, че политическият вакуум е издигнал "Продължаваме Промяната", но президентът им е дал тласък.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар