Зима

Зима
Пролет

20 юни 2022 г.

Цончо Ганев: Протести за защита на правителството са опит за преврат

По думите му френското предложение за Северна Македония е неприемливо и е "поредно извиване на ръцете" 

 

"Когато човек не се учи от историята, плаща висока цена. Крайно време е здравите сили да кажат, че Майдан в България не може да се случва и когато някой иска оставката на правителството, това е демократична процедура. Когато се свикват протести за защита на правителството, това е опит за преврат."

Това каза пред БНР Цончо Ганев от "Възраждане".

По думите му френското предложение за Северна Македония е неприемливо и е "поредно извиване на ръцете".

"Същата тази Франция беше гарант за Минското споразумение между Украйна и Русия. Виждате какво става в Украйна. Същата тази Франция и други евроатлантически днес държави беше гаранция за сигурността на Полша, след което Полша беше атакувана и разчленена от Германия и от Съветския съюз тогава... Не може да се търгува с националната ни памет. Това нещо не трябва да стига до разглеждане в комисията."

Ганев допълни, че "сме стигнали до безумието тези, които са дошли на власт с обещание за борба с корупцията, да я борят с корупция".

"Управляващите превърнаха на бит пазар депутатите. Затова настоявахме да има максимално бърз вот на недоверие. Големият въпрос е как в 21 век е нормално т.нар. евроатлантически сили в България да приемат за нормално да се купуват депутати."  


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар