Пролет

Пролет

21 юни 2022 г.

Путин: Войници от различни националности се бият в специалната операция на Руската федерация в Украйна

„Гордеем се, че в хода на специалната военна операция нашите бойци действат смело, професионално, като истински герои.

 

 

Воини от различни националности се бият рамо до рамо по време на руска военна специална операция в Украйна.

Това каза руският президент Владимир Путин на среща с възпитаници на висши военни учебни заведения, предава ТАСС.

„Гордеем се, че в хода на специалната военна операция нашите бойци действат смело, професионално, като истински герои. Руските войници от различни националности се бият рамо до рамо в това единство, с вяра в правотата на своята кауза. В тази огромна, наистина народна подкрепа, те чувстват, че нашите войници са великата, непобедима сила на Русия“, каза още Путин.

„Ще продължим да развиваме и укрепваме нашите въоръжени сили, като отчитаме потенциалните военни заплахи и рискове, изхождайки от поуките от съвременните въоръжени конфликти, и ще подобряваме тяхната бойна сила“, допълни Путин.

Сред приоритетните направления за развитие на въоръжените сили Путин нарече оборудването на войските с нови оръжейни системи, които ще определят боеспособността на армията и флота през следващите години и десетилетия.

Путин каза, че руските войници и офицери днес безкористно се борят за родината си и отстояват правото на държавата на суверенно развитие.

„Днешните офицери и войници на Русия, наследници на поколението победители, внуци и правнуци на героите от Великата Отечествена война, безкористно се борят за Родината, за нашия народ, борят се с международни терористи в Сирия, защитават Донбас от неонацисти“, заяви Путин. 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар