Зима

Зима
Пролет

13 юни 2022 г.

Със сълзи на очи големият шампион с бял екип се сбогува със своя "Реал" Мадрид (галерия)

"Когато напуснах Бразилия в главата ми бе само Шампионска лига. А днес напускам като човека с най-много трофеи в историята на този клуб."

 

 

Със сълзи на очи, големият шампион с бял екип - Марсело, се сбогува със своя "Реал" (Мадрид).

Бразилецът доби легендарен статут на "Бернабеу", а днес си тръгна като най-успешния играч на клуба с 25 трофея.

Марсело е на 12-о място по мачове за Кралете. Той е изиграл 546 двубоя, в които е спечелил Шампионска лига впечатляващите 5 пъти, титлата на Испания 6 пъти, Купата два пъти, Суперкупата 5 пъти, Световното клубо първенство четири пъти и три пъти Суперкупата на Европа.

Бразилецът пристигна на "Бернабеу" през 2007-а от Флуминензе, а днес пред пълна зала с бивши играчи и доста влиятелни личности, вече 34-годишният Марсело се сбогува и не сдържа сълзите си.

"Благодаря на своите треньори и съотборници, но най-много искам да благодаря на домакина, на охраната на входа, на всички хора извън светлините на прожекторите. Те вършат мръсната работа и остават забравени. Но аз им благодаря, защото с работата си те ме накараха винаги да се чувствам прекрасно в този клуб.

Благодаря и на жена си, защото винаги стоеше до мен. Аз съм мъжа, който съм днес заради Кларис.

Когато напуснах Бразилия в главата ми бе само Шампионска лига. А днес напускам като човека с най-много трофеи в историята на този клуб."

В този момент Марсело не сдържа сълзите си, а общо взето подобна бе и обстановката сред присъстващите.

Сълзи в очите на Карло Анчелоти не бяхме виждали и след повечето му триумфи, но днес дори и италианския специалист не успя да се сдържи.

Така бе и реакцията на Раул, когато Марсело лично му благодари за оказаната помощ след раждането на първия му син.

Освен това Марсело имаше честта да е първия официален капитан - чужденец на "Реал", след като наследи лентата от Серхио Рамос през това лято.

Макар и с по-периферна роля през този сезон, той имаше щастието да вдигне над главата си титлата на Испания и трофея в Шампионска лига.


 



Няма коментари:

Публикуване на коментар