Зима

Зима
Пролет

10 юни 2022 г.

Малки вечерни размисли

Коалицията изпадна на ниво битово разложение, като семейните скандали стигнаха висотите на италианска семейна свада 

 

- Евроатлантическата мисъл целокупно изпадна в траур по случай напускането на Н.П.Х.Мустафа. Тези с повече мозъчни гънки си задават въпроса дали това има причинно-следствена връзка с тоталния провал на поредния американски проект, който дори за тях мина всякакви граници на простотията и глупостта.

- Коалицията изпадна на ниво битово разложение, като семейните скандали стигнаха висотите на италианска семейна свада с вадене на остри предмети, чупене на чинии и клетви, слушани от квартала. Без съмнение, ИТН и ПП ще ни свършат много добра работа на коалицията, дори няма да е необходимо да доказваме отново глупост и корупция на правителството. Те сами ще си го направят. 

- Действащите депутати трескаво пресмятат кога е най-изгодно да има избори, докато с едното ухо се ослушват какви пазарлъци текат между ПП и всеки, готов да им пристане. Засега не се чуват слухове усилията да са се увенчали с успех, въпреки сериозните суми, които са заделили.

- ДБ са в печал, мъка и евроатлантическа паника, че Путин е свалил правителството, а както каза ХИ, Путин щял да спечели и бъдещите избори - как, защо, къде, не смеем да питаме, за да не задълбочим сложното душевно състояние на Иванов. Дори когато го каза, прегледах изявления на Путин, да ви кажа, не видях мераци да се кандидатира за депутат в България, ама какво знаем ние, ДБ имат по-добра информация. 

- БСП твърдо се държи за властта. Без значение каква е. Както се казва министър и пост не миришат. Агонията е мъчителна, като за доброто на България се надявам да се съхранят, защото все пак имаме нужда от силна лява партия, пък било то и в опозиция. 

- Кирил Петков и сие доста непочтено развяват бившите си съюзници, като в огромната част от твърденията си просто лъжат или заобикалят истината като магистралата Шумен - Ботевград, или влака за Етрополе. В никакъв случай не мога да защитя Гроздан Караджов, но с личните си уши чух твърденията на ПП как ще дадат пари на министерството от актуализацията на бюджета за пътните фирми.

- Медии и западни политици неохотно, срамежливо и някак си между другото започват да споменават, че утре Зеленски няма да превземе Кремъл и дори им минават еретичните мисли, че санкциите май нямат ефект за Русия, за разлика от обикновените европейски граждани, които си го отнесоха. Както се казва: За какво ги ручахме жабетата!

- В САЩ гръмнал някакъв терминал за втечнен газ. Да се хванем на бас, че точно оттам ще карат българската доставка. Впрочем много моля, преди да си тръгне към Канада, Кирил Петков да каже на някого къде, как и кога се разтоварва първия кораб с американски втечнен газ, защото повечето останахме с впечатление, че разтоварва в Бермудския триъгълник. И ако Петков си тръгне, никой няма да знае къде да намери кораба и газа. Освен може би за плащането!

- Предстоят много интересни дни около приемането/неприемането на бюджета. Вземете си пуканки!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар