Зима

Зима
Пролет

7 юли 2022 г.

Ген. Димитър Шивиков: Пропагандата е най-смъртоносното оръжие, лъжата - най-смъртоносният боеприпас

"САЩ и Великобритания заявяват, че ще помагат на Украйна, докато се бие и последният украински войник. Западът не желае да започнат преговори за примирие. Тях не ги е грижа за Украйна."  

 

"Русия изпълнява последователно и системно задачите си. Подготвя се направление от югоизток към северозапад, за да се овладее това пространство. След завладяването на Славянск под контрол на Русия и на правителствата на Донецк и Луганск ще бъдат тези територии. В дълбочина ще се развие и настъпление към Харков."

Това каза пред БНР ген. Димитър Шивиков, ръководил български мисии в Ирак и Афганистан.

Според него волята за победа в регулярната украинска армия клони към нулата.

"Първата жертва на какъвто и да е конфликт, но днес бих казал, че пропагандата е най-смъртоносното оръжие, а лъжата - най-смъртоносният боеприпас", допълни ген. Шивиков.

Той посочи, че ако е на мястото на руския президент, би поставил задача за установяване на сухопътен коридор Крим - Одеса - Донецка народна република - Русия.

"Така ще се гарантира трайна защита на правата на рускоезичното население. И в Одеса преобладаващата част от населението се определя като етнически руснаци. Това е правилна стъпка, иначе тези хора биха се почувствали като изоставени."

И цитира външния министър на Русия, който многократно заявява готовност за преговори.

"Войнолюбците в лицето на САЩ и Великобритания заявяват, че ще помагат на Украйна, докато се бие и последният украински войник. Външният министър на Европейската комисия преди два месеца заяви, че мирът ще се постигне на бойното поле. Западът не желае да започнат преговори за примирие. Тях не ги е грижа за Украйна." 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар