Зима

Зима
Пролет

19 юли 2022 г.

Мирослав Мурджов: Имат желание за кабинет, но само с желание не става, трябват и възможности, а те липсват

"Сега е едва ли не условие Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ, за да се случи новото правителство. Как той не можел да извърши реформата в МВР, а ще извърши реформата в КПКОНПИ?" 

 

"Изборите са неизбежни. Корнелия Нинова казва, че имат желание, но само с желание не става тая работа, трябват и възможности, а те липсват."

Това заяви по БНР Мирослав Мурджов, експерт по изборни системи. Според него политиците от формациите в досегашната четворна коалиция трудно си говорят дори, имат много различия, а много малко допирни точки.

Според анализатора не е обяснимо защо през изминалите 6 месеца, в които имаха мнозинство, управляващите не приеха антикорупционното законодателство.

"Сега, на изпроводяк, е много важно Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ и да има антикорупционното законодателство. А досега не беше ли важно? Сега е едва ли не условие, за да се случи новото правителство. Как той не можел да извърши реформата в МВР, а ще извърши реформата в КПКОНПИ? Имам чувството, че става дума за някакви лични договорки."

По думите на Мурджов най-доброто решение за политическата криза са предсрочни избори.

"Българският избирател ще вземе най-доброто решение и ще избере хора, които ще могат да му доставят газ и да му решават проблеми, могат да си говорят помежду си и не залагат предварително червени линии, които могат да пренебрегнат личните отношения. Всичко останало е луд цинизъм, а не политика."


Няма коментари:

Публикуване на коментар