Зима

Зима
Пролет

31 юли 2022 г.

Политкоректни агенти

Зрителят трябва да знае кой плаща коментарите на хранениците на Сорос, на фондациите „Ханс Зайдел, „Америка за България“ и прочие евроатлантически хранилки

 

 

Пак е утро и пак по тв екраните шестват политкоментатори и анализатори, страстно обясняващи ни колко лошо мирише руският газ, колко важно е да платим за нова ескадрила фантоми, колко опасни за демокрацията са русофилите и как на хоризонта се задава евроатлантическо правителство, за да сложи ред в хаоса...

Време е медиите да въведат едно парламентарно правило в сутрешните и вечерните си политически си блокове: преди да си отвори устата и почне да коментира и анализира, всеки гост в студиото да декларира т.нар. конфликт на интереси.

Сиреч, да каже откъде си вади хляба и кой му плаща заплатата по трудов и граждански договор. Или казано на простонароден език – на коя хранилка е?

Апропо, публична тайна е, че двама жълтопаветни политици от десния парламентарен сектор вече години са в щатните списъци на въпросните фондации.

Креслива парламентарна брюнетка декларира в Сметната палата умопомрачителния доход от 800 000 лева.

А брадатият демократ №1, който е с отнети адвокатски права и няма нито един ден трудов стаж,  няколко петилетки се прехранва от фондации и партийна субсидия.

Зрителят трябва да знае кой плаща коментарите на хранениците на Сорос, на фондациите „Ханс Зайдел
, „Америка за България“ и прочие евроатлантически хранилки.

За да направи информиран избор.

Всъщност това са агентите за влияние в родните медии.

Но политкоректни агенти.


Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар