Зима

Зима
Пролет

31 август 2022 г.

Алексей Милър: Русия разполага със запаси от газ за следващите 100 години

"Нашите потребители, руснаците, ще имат достъп до евтин и надежден енергиен ресурс." 

 

"Русия разполага със запаси от газ за следващите 100 години."

Това заяви главният изпълнителен директор на „Газпром“ Алексей Милър по време на конферентен разговор по повод Деня на работниците от нефтената и газовата промишленост.

"Нашите потребители, руснаците, ще имат достъп до евтин и надежден енергиен ресурс. Особено важно е да се отбележи, че потребителите в страната имат голяма възможност да бъдат оптимистично настроени по отношение на газовото бъдеще на страната. Защо? Защото имаме резерви за следващите 100 години. Знаем, че някои от нашите находища, които са в процес на разработване, ще работят и ще осигуряват газ за страната и през 2120 г.", каза той.

"Тези показатели са възможни най-вече благодарение на създаването и развитието на новия център на руския добив на газ в Ямал", отбеляза Милър.

"Подготвяме се за пускането в експлоатация на находището "Харасавей" и започваме разработване на дълбоките залежи на находището "Бованенково". И както винаги в "Газпром", ние също така създаваме съответните газопреносни мощности за новите находища в синхрон", подчерта ръководителят на "Газпром".



Няма коментари:

Публикуване на коментар