Зима

Зима
Пролет

19 август 2022 г.

Вячеслав Володин: Вашингтон обрича Европа на глад, студ и изолация

"САЩ го продават на Европа 7,3 пъти по-скъпо, което прави икономиката на страните от ЕС неконкурентоспособна." 

 

Съединените щати се стремят да запазят своята „власт над света“, като нанасят щети на страните от Европа и фактически ги обричат ​​на изолация. Това мнение изрази в петък .

"Вашингтон обрича Европа на глад, студ и изолация. Той е готов да направи всичко, за да запази властта си над света, жертвайки за това благосъстоянието на гражданите и икономиката на европейските страни."

Това каза председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

"По този начин решенията на европейските държави да се откажат от руските енергийни ресурси, да прекъснат икономическото сътрудничество с Руската федерация, както и да забранят влизането на руснаци са взети под натиск от Вашингтон", подчерта той.

"Проводници на неговата политика в Европа са Англия, която изостави Европейския съюз, и страни, които имат само име от суверенитет: Литва, Латвия, Естония, Украйна, Полша, Чехия и Финландия, които влязоха в тази русофобска коалиция с надеждата за получаване на американска подаяние", добави Володин.

"Днес газът в САЩ струва 333 долара за 1000 кубически метра. В същото време Вашингтон го продава на Европа 7,3 пъти по-скъпо, което прави икономиката на страните от ЕС неконкурентоспособна, а инфлацията в Европа вече е достигнала рекордните 8,9%
", отбеляза председателят на Държавната дума.

"Анормалната жега, която избухна в Европа, удари силно селското стопанство. Реколтата е с 20% по-малко от миналата година. Има недостиг на електроенергия, цената на която се е увеличила шест пъти през годината", заяви Володин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар