Зима

Зима
Пролет

22 август 2022 г.

Александър Вулин: Сърбия не е част от антируската истерия

Сърбия е самостоятелна и независима държава, която сама избира своите приятели 

 

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, който е на официално посещение в Москва, разговаря днес с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.

Александър Вулин е заявил, че Сърбия, водена от президента Александър Вучич, "не забравя вековното братство и е единствената страна в Европа, която не е въвела санкции срещу Руската федерация и не е станала част от антируската истерия", съобщи сръбското вътрешно министерство, предаде БТА.

Вулин е посочил също, че Сергей Лавров е искрен приятел на Сърбия и сръбския народ, изразявайки голяма благодарност на Руската федерация "за последователното уважаване на суверенитета и интегритета на Сърбия и непризнаването на фалшивата държава Косово". Той е изтъкнал, че Сърбия е самостоятелна и независима държава, която сама избира своите приятели.

Вулин е изразил дълбоко съжаление, че на министър Лавров, по волята на други страни, е било попречено да посети Белград през месец юни, като е изтъкнал, че със забраната на официалното посещение на министър Лавров "са били погазени всички принципи на международното право".

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров от своя страна е заявил, че руската държава ще продължи да оказва подкрепа на Сърбия в запазването на териториалната ѝ цялост.

На срещата между сръбския и руския министър е било изтъкнато, че Сърбия и Русия във времена на големи предизвикателства имат изключителни дипломатически отношения и успешно двустранно сътрудничество така, както сръбският президент Вучич и руският президент Путин имат изключително добри лични отношения, се казва в съобщението на сръбското министерство на вътрешните работи. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар