Зима

Зима
Пролет

18 август 2022 г.

НеоБойко

Известният в близкото минало и като футболист е заложил в тези предизборни квалификации на катеначото – яка защитна конфигурация и контраатака 

 

Само се чудя, хорей или ямб, или между дактил, амфибрахий и анапест да избера за метрическо стихосложение, за да възпея „оня гибелен гняв” на Бойко Методиев Борисов.

Гневът на Богочовека към  "Промяната",  която съсипвала торовите заводи и заради това сега се налагали масови уволнения и спиране на торовия завод "Неохим-Димитровград". Естествено, накрая всичко това се оказа лъжа.

Главна инспекция по труда се самосезира и веднага отиде на проверка в предприятието, притеснена за трудовите права на работниците. Масови уволнения обаче не бяха открити и  дори заплатите били изплатени в срок. Има само два случая на прекратени трудови договори "по взаимно съгласие".

Оказва се, и че "Неохим" затваря заради предварително обявен годишен планов ремонт, а не заради "Промяната". И през август и септември всяка година заводът не работел.

Ама той и шефът на завода си траел и не прекъсвал Бойко, щото преди това бил в листите на ГЕРБ, та се надявал пак да попадне там.

Финансовите резултати на "оплакваното" от Борисов предприятие показват, че дружеството само за половин година е реализирало 75 000 000 лева печалба!

Логично е да последва реакция по публично огласената невярна информация и от Комисията за финансов надзор. "Неохим" е борсово търгувана компания и изявления за "фалит" на предприятие в цветущо финансово състояние попадат в хипотезата за пазарна манипулация.

Да, но има малка разлика - начело на КФН са „наши хора (разбирай на ГЕРБ), докато ръководството на Главната инспекция на труда беше спешно сменено от служебното правителство. Затова и реакциите са различни.

И неполитологично око обаче може да види, че известният в близкото минало и като футболист, играл на всички постове, е заложил в тези предизборни квалификации на катеначото – яка защитна конфигурация и контраатака. Това е новият Бойко, „НеоБойко”.

Той е пуснал „пепетата” да се изявяват по „неговите” телевизионни терени, за да може: първо, камерите да пускат незабележимо неговите „гастроли” по места и второ, да има правото да опровергава след като атакува и така в съзнанието на зрителите да остава последна неговата гледна точка. Т.е. "истината от последна инстанция".

Другата тактика на Бойко се казва „Водата на Своге” - изчезване без „предизвестие”. Когато темата е зловреда, него го няма.

Участък от пътя Смолян-Девин между Стойките и Широка лъка е сериозно подкопан и има опасност да бъде прекъснат. Дъждовете от последните дни допълнително усложниха ситуацията. Ама темата е скрита телевизионно, Бойко изчезна като Искрецката река.

А спомняте ли си, късопаметници, че Бойко „лично” им оправи пътя преди две години и му целуваха ръка, а една дама даже заяви пред камера, че няма да си мие ръката, с която се е здрависала с Богочовека?

Реших, ще използвам амфибрахий!

Достатъчно сложен ми се струва за възпяване на многопластовата личност на Бойко.

А пък вие на втори октомври използвайте главите си, бюлетината и машината.


Чавдар Цолов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар