Зима

Зима
Пролет

27 септември 2022 г.

Ген. Виктор Бондарев: И България снабдява Киев с бойни самолети

"Аз съм военен човек, моята армия воюва и аз искам да съм заедно с нея!"

 

 

"Не само Полша, но и други доставят. И Словакия, и България, за съжаление, и Чехия." 

Така бившият командващ руските Въздушно-космически сили генерал-полковник Виктор Бондарев отговаря на въпрос откъде украинските ВВС получават бойни самолети, след като огромната част от техните бяха унищожени от началото на войната в Украйна.

Той потвърждава пред военния анализатор на "Комсомолская правда" Виктор Баранец, че има такива данни в качеството си на председател на комитета на Съвета на федерацията по отбрана и сигурност. Баранец припомня, че е известно, че Полша снабдява Украйна със Су-25 и МиГ-29. На което Бондарев отговаря, че такива самолети идват и от Словакия, България и Чехия.

Припомняме, че българските власти многократно са опровергавали съобщенията, че България предава или ще предаде на Украйна дори част от бойните си самолети МиГ-29 и Су-25.

Бондарев е уверен, че украинските бойни самолети са на привършване, а колкото и нови да им пращат други държави и те ще бъдат свалени. "защото нашата авиация е най-добрата. И при всички случаи ще ги ликвидираме", уверен е той.

Самият Бондарев е пратил рапорт до министъра на отбраната Сергей Шойгу да бъде върнат на армейска служба, за да помогне на страната си в трудния момент.

"Аз съм военен човек, моята армия воюва и аз искам да съм заедно с нея. Знаете ли, в един момент всичко се насъбра - и решението ми да се върна в армията, и фашисткия разстрел в училището в Ижевск, и колоните бягащи зад граница наши страхливци, плъхове. А кой ще защитава Родината?", пита риторично той, цитиран от Epicenter.bg.

За решението си той е уведомил ръководителите на Съвета на федерацията и го е съгласувал с тях.

Бондарев уверява, че е готов да помогне на каквато и да е позиция - и в Главното командване на Въздушно-космическите сили, и в щабната работа, а ако трябва и като летец на бойното поле.

И подчертава, че има над 40 г стаж като боен летец и има над 3800 летателни часа на всякаква бойна летателна техника, въпреки че от 2017 г е член на Съвета на федерацията.

"Здравето напълно ми позволява да изпълнявам задачите на боен летец. Изкарал съм и първата, и втората чеченски войни. И докато бях там, не съм изгубил нито един пилот. И се гордея с това", подчертава ген.-полк. Бондарев.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар