Зима

Зима
Пролет

7 септември 2022 г.

Тълпи от невежи изпращат във властта алчни тарикати!

Те са дълбоко наивни и  толкова глупави, че дори не могат да осъзнаят,  колко са глупави – идеалните избиратели за всяка тайфа от измамници... 

 

Докато чаках тролея на спирката неволно станах слушател на оживен разговор между двама възрастни мъже. Те коментираха, кого трябва да подкрепят на предстоящите  избори. 

Тролеят закъсняваше, а диалогът им се разгорещяваше. Явно бяха добри познати, може би и приятели, но определено с различни политически пристрастия. Всеки от тях  даваше своите обяснения, защо той, а не другият е прав. Докато най-накрая единият  тържествуващо заяви:

- Може да не ти харесват, но Кирчо и Асенчо ми повишиха пенсията! Цели 12 години тя не беше мърдала!

Другият го изгледа и не каза нищо повече. Явно за него приведеният аргумент се  оказа  „железен“, а и тролеят се появи.

Разглеждайки по-късно резултатите от последните социологически сондажи на нагласите на българите, се сетих за този разговор. Ако съдим по тях двамата мъже на спирката далеч не са единствените, вече избрали, кого да подкрепят –  „Кирчо и Асенчо“. Според социолози, точно тяхната формация, заедно с ГЕРБ-СДС, печелят изборите, ако те бяха сега. Освен благодарни пенсионери, те вероятно са привлекли симпатизанти и от други възрастови групи, за които  са се оказали просто  „готини“ и „учени“.

Това, че в ситуация на избори много хора подхождат не разумно, а въз основа на емоциите си, е отдавна установен факт. Както и този, че неосведомеността за това, което се случва по върховете на властта, е характерна за преобладаващият брой  избиратели. От телевизионните канали, които редовно следят те виждат само една лъскава фасада – оттам към тях се лее официална информация и строго подбирани  сведения за случващото се в страната и по света. За тях е напълно неизвестно, че точно овластената шуробаджанашка банда на  „Кирчо и Асенчо“  със своята абсурдна политика подпали инфлация, която не сме имали от десетилетия. Благодарение на нея и  „увеличените“ пенсии на практика се оказват далеч по-малки от преди получаваните. А с идиотските си решения да се включи страната ни най-активно в антируските санкции, „Продължаваме промяната“, подкрепена от „ГЕРБ-СДС“, „Демократична България“ и останалите „евроатлантически“ ориентирани политици, те заложиха фундамента на непозната по мащабите си катастрофа, към която  стремително летим.

Ако съдим не по лъскавата им външност и несвързаните им приказки, а по делата им, които те сътвориха, то любимците на значителна част от избирателите се оказват просто тъпи тарикати. Доказва го най-голямото им престъпление – прекратяването на доставките на руски природен газ у нас. Явор Куюмджиев е известен енергиен експерт, с богат управленчески опит. Ето как коментира той това тяхно решение в  студиото на „Денят ON AIR“: „Това е най-голямата глупост, която можеше да се направи при предсказуеми цени. Пазарът е полудял, а ние на практика пак купуваме руски газ“, заяви той. Според него някой печели луди пари от този процес на прекупване на руски газ: „Купувахме за 100 единици, сега за 130 – тези 30 някой ги прибира.“ Зимата ще е непоносима и за гражданите, и за бизнеса, е убеден експерта. А енергийният  министър Росен Христов заяви, че обещаният от „харвардските възпитаници“ евтин азербайджански газ, се оказва с 50 на сто по-скъп от доставките на „Газпром“.

Е, не е трудно да предположим, че тези овластени тарикати едва ли са пропуснали възможността да си напълнят и собствените джобове от тази невероятна далавера около природния газ…

Ако проявим интерес ще узнаем за любопитна, но и доста тревожна тенденция – да расте задлъжнялостта на малка България. Ако  в периода между 2000 и 2009 г. тя е била 14 на сто спрямо бруто-вътрешния продукт (БВП), през следващото десетилетие скача до 26 на сто, а сега вече е около половината от БВП. Българската народна банка съобщи, че брутният ни външен дълг в края на юни т.г. възлиза на около 41.5 милиарда евро, което е  52.5 на сто от прогнозния БВП. Това е с над 1.6 милиарда евро повече в сравнение с края на юни 2021 г.! България се превръща в държава на изкуствено дишане – крепи се от непрекъснатото вземане на заеми, които до 2025 г. ще достигнат фантастичната сума от около 50 милиарда лева! За съжаление, те трябва да се връщат – от нас и от наследниците ни. А това означава, че утре доходите ни ще са още по-мизерни от днешните – благодарение на „умниците“, на които поверяваме да управляват делата на държавата.

Единственото „добро“, което съумяха да сторят през тези седем месеца на властването си „харвардските възпитаници“ и тяхната шуробаджанашка банда бе да се облагодетелстват максимално. За това медии у нас разказваха постоянно и достатъчно. От тях научихме например, че и шуробаджанашката банда на „харвардските възпитаници“ не от днес, а от много години яко е плячкосвала   националното ни богатство.

Тарикатите, напиращи отново да се върнат на власт знаят, че спектаклите, които сега осигуряват пред тълпата, утре ще ги позлатят. И ще им осигурят безплатни сладости, за които избирателите им дори не са и сънували. „Харвардските възпитаници“  здравата се веселяха за наша сметка през тези няколко месеца, докато бяха управници. Само един пример. Може би си спомняте за скандала от юни т.г. с екскурзията на „Кирчо“ и Лена с правителствения самолет от София до Солун. Там те бяха снимани да вечерят в луксозен ресторант на 5-звезден хотел. Само тази тяхна еднодневна разходка до Солун е струвала на нас, обикновените данъкоплатци, над 20 000 лева. Общо „Кирчо и Асенчо“ и приближената до тях Лена Бориславова, са пропиляли над  400 000 лева само за разходките си с правителствени самолети, докато бяха на власт.

Неприятната истина, която мнозина  не желаят да приемат е, че делът на оглупяващите ни сънародници расте непрекъснато. Все повече са новите поколения избиратели, които дори и да искат не са способни да се ориентират в случващото се около тях – те не притежават необходимите за това знания и умения. Постоянното им общуване с Фейсбук и телевизията ги кара да смятат, че са добре осведомени за случващото се в държавата, но не са. Те са дълбоко наивни и  толкова глупави, че дори не могат да осъзнаят,  колко са глупави – идеалните избиратели за всяка тайфа от измамници.

Обществото винаги печели, ако на избори се явяват осведомени и критично мислещи граждани. Хора, които са в състояние да направят разлика между пропагандните лакърдии и реалността. Но точно от такива личности най-много се страхуват управляващите „елити“. Ето защо те активират чудовищна манипулативна машина, която  да не позволи да се появи информирана и осведомена общественост. На тях им е нужно тъпо стадо, което не се отклонява от пътеките, по които те – „елитите“, са им наредили да вървят.

Алберт Айнщайн е гений, който е направил невероятни открития. Но той ни е завещал и много мъдри мисли, които не губят стойността си във времето. Като тази например: лудостта е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различен резултат. Благодарение най-вече на лесни за мамене избиратели, на власт  у нас ще продължават да идват абсолютно некомпетентни, безотговорни, дипломирани, но необразовани недоразумения. Това, което не им достига, те компенсират с една невероятна арогантност, алчност, корумпираност.

Така на прекрасната ни Татковина  е гарантирано и в бъдеще  да е устойчив лидер по мизерия на  нашия континент.


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар