Зима

Зима
Пролет

30 септември 2022 г.

Владимир Путин: Хората на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонска области стават завинаги наши граждани!

"Западът води хибридна война срещу нас. За тях истинската заплаха е нашата философия, нашето развитие и процъфтяване. На тях не им е нужна Русия. Тя е нужна на нас!"

 

 

"Зад избора на милионите хора в ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области стоят нашата обща съдба и хилядолетна история. Независимо от всички изпитания, те пренесоха през годините любовта към Русия и това чувство никой не може да унищожи."

Това заяви президентът на РФ Владимир Путин в обръщението към нацията при подписването на договорите за влизането в състава на четирите нови региона - Донецката и Луганската народни републики, и Запорожката и Херсонската области.

Церемонията се провежда в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец. Там са президентите на ДНР Денис Пушилин и на ЛНР Леонид Пасечник, както и ръководителите на военно-гражданските администрации на Запорожка области Евгений Балицкий и на Херсонска област Владимир Салдо.

Церемонията започна с минута мълчание за загиналите в Донбас.

"Резултатите от референдумите вече са известни, хората направиха своя еднозначен избор. Това е тяхно неотменимо право, закрепено в Устава на ООН. Повтарям, това е неотменимо право на хората, което е основано на историческото единство. Тук, в Новорусия, са се сражавали Румянцев, Суворов, Ушаков. Тук нашите деди стояха до смърт през Втората световна война. И ние винаги ще помним героите на Руската пролет", заяви още Путин.

"Ние призоваваме киевския режим да прекрати бойните действия и да се върне на масата на преговорите. Ние сме готови за това. Но няма да обсъждаме избора на хората на референдумите. Изборът е направен, Русия няма да го предаде", категоричен бе Путин.

"Искам много добре да ме чуят Киев и неговите господари - хората на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области стават завинаги наши граждани. Завинаги!", отсече Владимир Путин.

"Както след революцията нарязаха кулоарно границите на съюзните републики, така и през 1991 г ръководителите поставиха народа пред свършен факт. Допускам, че те просто не са разбирали какво правят. Съветският съюз вече го няма, миналото няма как да се върне. Но и Русия няма нужда от това и не се стреми към него. Но няма нищо по-силно от вярата на хората, които се смятат за част от Русия. Няма нищо по-силно от решимостта им да се върнат в своето историческо Отечество", изтъкна президентът.

"Нашите съотечественици, братя и сестри в Украйна видяха с очите си, какво готвят управляващите кръгове на Запад за цялото човечество. Те хвърлиха всички маски. След разпадането на СССР Западът реши, че целият свят трябва да се примири с техния диктат. И че Русия ще се разпадне. Но Русия устоя, възроди се, укрепна. Но Западът търси нов шанс да ни удари, да разруши държавата ни. Просто не им дава мира, че на света има такава страна", каза Путин.

"Русия винаги ще бъде Русия. Ние и днес защитаваме нашите ценности и нашата Родина. Западът мисли, че всичко му е позволено. Споразуменията за стратегическата сигурност отиват в кошчето, твърдото обещание да не разширяват НАТО на Изток се превърна в грозна лъжа. Само слушаме от всички страни - Западът отстоява световен ред, основан на правила. Кой е виждал тези правила? Пълна измама, двойни и дори тройни стандарти", обяви руският президент.

"Западът води хибридна война срещу нас. За тях истинската заплаха е нашата философия, нашето развитие и процъфтяване. На тях не им е нужна Русия. Тя е нужна на нас", призова Путин.

"Русия е хилядолетна държава и няма да живее под чуждо ръководство. Никога няма да приемем този политически расизъм, наречен русофобия. На принципа "Който не е с нас, той е против нас". Трябва да напомним на Запада, че е започнал своя геноцид още в средните векове. Изтребвали са цели етноси заради богатства. В тези дни хората в Луганск, Херсон, Запарожието и Донецк ще възстановят нашето историческо единство", каза Путин, цитиран от Epicenter.bg.

Той отбеляза, че САЩ е единствената страна в света, която два пъти е използвала ядрено оръжие. И припомни бомбардировките в Херошима и Наказаки.

Датата 30 септември ще измени живота на всички жители на Русия

Президентът Владимир Путин подписа договорите за влизането в състава на четирите нови региона - Донецката и Луганската народни републики, и Запорожката и Херсонската области.

Дотук се стигна, след като в продължение на 5 дни на териториите на Донецката и Луганската народна република (ДНР и ЛНР), както и в Запорожка и Херсонска област се проведоха т.нар. референдуми за включване в състава на Руската федерация.

Според резултатите от гласуването в ЛНР "за" присъединяване са гласували 98,42%, в ДНР - 99,23 процента, в Херсонска област - 87,05 на сто, а в Запорожие - 93,11%.

След церемонията по подписването започна обръщението на Путин към нацията.

За какво говори президентът

В Кремъл се събраха сенатори, депутати, висши държавни служители, ръководителите на най-големите медии, видни бизнесмени и др.

"Комсомолская правда" посочва примерните теми, които президентът Путин ще засегне в речта си:

- Равносметката от преведените референдуми.

- Молба към сенаторите, депутатите и конституционните съдии да ратифицират договорите. Новите територии могат да бъдат приети в състава на РФ само след одобрението на двете камари на парламента и на Конституционния съд.

- Бъдещето на специалната военна операция в Украйна. Не трябва да се забравя, че териториите, които всеки момент ще станат част от Русия, все още са под обстрел.

- Сроковете за интеграция на новите територии.

Какво следва


На 30 септември пред стените на Кремъл са планирани митинг и концерт по повод разширяването на страната. На сцената ще излязат знаменитости, активисти, обществени деятели.


Няма коментари:

Публикуване на коментар