Зима

Зима
Пролет

22 септември 2022 г.

Шест жертви след обстрел на пазар в Донецк от украинската войска

Местните власти обясняват зачестилите атаки с предстоящия референдум в ДНР и другите, отцепили се от Украйна области 

 

Най-малко шестима души са загинали и шестима са били ранени днес при обстрел срещу пазар в центъра на Донецк от укронацистите. 

Това заяви Алексей Кулемзин, началникът на местната администрация.

"Според получената информация шестима души са загинали и шестима са ранени при обстрел срещу пазара "Крити", каза той в "Телеграм", съобщава БТА.

Руските медии информират, че става въпрос за обстрел от страна на украинските въоръжени сили.

Изгорял е пътнически автобус, съобщава "Известия". Твърди се, че сред загиналите има и дете. От видеа в социалната мрежа "Телеграм" се виждат останките на автобуса, много кръв по пътното платно, обувки.

Според кмета Кулемзин снаряд е ударил и района на градската управа.

На 19 септември в центъра на Донецк след пореден обстрел от укронацистите загинаха още 13 цивилни.

Местните власти обясняват зачестилите атаки с предстоящия референдум в ДНР и другите, отцепили се от Украйна области, които от утре ще гласуват дали да се присъединят към Руската федерация.

Украйна забрани на украинските студенти - мъже, които учат в чужбина, да напускат страната, за да учат, докато действа военното положение, съобщава украиинската агенция УНИАН, като цитира говорителят на държавната гранична служба Андрей Демченко. Възможността на учещи зад граница украинци да напускат страната е отменена от 14 септември.


Няма коментари:

Публикуване на коментар