Есен

Есен

29 септември 2022 г.

Ама нали НИЕ не искаме руски газ?!

Как така Русия е виновна, че зимата няма да имаме мобилни услуги, след като решението да не купуваме руска газ е наше, и вече сме си осигурили по-добри алтернативи?!  

 

Точно преди месец бях блокирана, защото публично изразих недоумението си, как е възможно Русия хем да е окупирала Запорожката атомна електроцентрала, хем да й е инсталирала система за противовъздушна отбрана, хем сама да си я обстрелва яростно и ежедневно, изправяйки Европа пред немислим риск от нов, далеч по-страшен Чернобил. 

Вчера не разбрах как така Русия сама е повредила собствените си тръбопроводи на Северен поток, прерязвайки завинаги възможността да търгува с Германия, като чисто и просто може да врътне кранчето и да спре газа, без да се главоболи с глупости.

Днес не разбирам защо в Дневник чета статия, озаглавена "Европа се подготвя за спиране на мобилните мрежи тази зима", в която е написано, че през зимата може да нямаме мобилни услуги заради "РЕШЕНИЕТО НА РУСИЯ да спре доставките на газ". 

Момент. Ама нали НИЕ не искаме руски газ?! 

Нали от месеци европейски и български лидери ни казват, че НИЕ ще спрем с руската газова зависимост и шантаж? Нали г-жа Урсула фон Лайен категорично заяви, че Европа къса с руската зависимост?! Отлично помня статията в Politico "Von der Leyen: Europe’s winter will be fine without Russian gas". 

Нали лидерите на ПП и ДаБългария казват, че Газпром е кървавото оръжие на Кремъл, което трябва веднъж завинаги да бъде изхвърлено от България? Нали имаме алтернативи, които са 4 пъти по-евтини? Нали през лятото имаше протести на цвета на българската интелигенция, която категорично заяви, че не иска изцапан с кръв руски газ?! Чела съм десетки статуси и изказвания на г-н Кирил Петков, г-н Христо Иванов и г-н Ивайло Мирчев, които горещо подкрепят скъсването на руската газова зависимост веднъж завинаги?! 

Как така Русия е виновна, че зимата няма да имаме мобилни услуги, след като решението да не купуваме руска газ е наше, и вече сме си осигурили по-добри алтернативи?!

Опциите са три:

- Или аз съм рядко глупава и не разбирам нищо, търсейки причинно-следствени връзки там, където ги няма. Ако е така - искрено моля да ми обясните как да тълкувам фактите правилно;

- Или рашките са рядко глупави, като ежедневно се самообстрелват и рушат собствената си инфраструктура;

- Или такова шизофренично противоречие и липса на елементарна логика може да живее само в главите на либералния комсомол.

Ще го кажа максимално ясно - превръщането на Русия и Путин в комиксови злодеи, виновни винаги за всичко, има обратен ефект. Далеч по-успешно щеше да бъде, ако либералите се придържаха към простичкия факт, че Русия е агресор. И че тази война, също както войните, водени от САЩ срещу суверенни държави под претекста за "демократизиране", а всъщност за заграбване на ресурси, е зло. 

Не знам за вас, ама лидерите, поддръжниците и рупорите на либералните партии ПП и Да България будят у мен искрено недоумение. Имам чувството, че в главите им е такава вкиснала боза, че я си разклатил шишето, я е гръмнало. 

Здравейте, нови 30 дни бан!


 Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар