Зима

Зима
Пролет

28 септември 2022 г.

Демокрация на талази...

Без регулация от страна на държавата, хората са склонни да бъдат егоисти и да живеят така, че да вредят на обществото като цяло 

 

Ново решение на Конституционния съд на практика отменя текстовете в Наказателния кодекс за проституция и просия, или общо взето наказанието за неполагане на общественополезен труд и нетрудовите доходи. 

Противоречало на Конституцията, тъй като трудът бил право, а не задължение.

Един от проблемите на така наречената демокрация е, че много хора намериха начин да получават пари, без да работят. Една от първите задачи на СДС беше да уреди реституцията, като държавата се напълни с потомци на едновремешни богаташи, които от нищото получиха имоти. Създаде се цяла класа от търтеи /опс, пардон, реститути и рентиери/, които без да се трудят, си живеят много добре, а бизнесът и хората се гърчат от наемите, които трябва да плащат на подобни. Алчността на рентиерите стигна дотам наемите на магазини в центъра на големите градове да стигат до тези в Париж и Ню Йорк. Някои пък корумпета влагат парите в имоти и също си живеят, без да се трудят.

Трудът не бил задължение. В резултат на това цели поколения висят на гърба на родителите си, виждаме двадесетгодишни келемета да карат джипове за стотици хиляди, виждаме "миски" да заработват по най-древната професия и да се подиграват на доходите на тези, които са учили и работят. Създаде се една класа от търтеи, за които трудът е срамен.

Проблемът е, че демокрацията насърчава всичко нездраво в обществото. Без регулация от страна на държавата, хората са склонни да бъдат егоисти и да живеят така, че да вредят на обществото като цяло.

Всъщност проституцията легална ли става? 

Както и просията - една мафия, в която парите отиват при определен тартор, а много просяци са по-богати от редица български пенсионери, работили цял живот...

Честита ви деморализация, опс, демокрация. Вече търтеите не са престъпници.


Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар