Зима

Зима
Пролет

26 септември 2022 г.

Владимир Путин: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия и Беларус

Александър Лукашенко припомни думите си, че бъдещето на Европа е заедно с Русия и Беларус 

 

"Европейските страни трябва да се отнасят с уважение към Русия и Беларус."

Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с беларуския си колега Александър Лукашенко в Сочи, съобщават руски медии.

Лукашенко припомни думите си, че бъдещето на Европа е заедно с Русия и Беларус.

"Заедно с Русия, където те имат всичко необходимо. И те имат това, което можем да купим от тях: технологии и така нататък. Какво друго им трябва? Просто трябва да вземем отговорни решения. И трябва да се отнасят към нас с уважение", добави още Путин.

Владимир Путин на срещата с Александър Лукашенко обяви планове за обсъждане на много въпроси, включително икономическото сътрудничество и ситуацията в региона. 

"Много се радвам, че намерихте време да дойдете и да поговорим за всички въпроси, които планирахме да обсъдим в Самарканд. Тук има много въпроси, те са свързани със ситуацията в региона, но икономическите въпроси са не по-малко важни", заяви Путин. Той смята за странно блокирането на доставките на беларуски торове за световните пазари.

"За съжаление, доставките на беларуски торове за световните пазари все още са блокирани. Това е много странно, защото световните пазари, особено в развиващите се страни, имат остра нужда от този продукт", каза още руският президент на срещата с беларуския си колега.

Няма коментари:

Публикуване на коментар