Зима

Зима
Пролет

19 октомври 2022 г.

Вежди Рашидов: Ние не решаваме проблеми, а си мерим инатлъка

"Като по-възрастен апелирам да наведем малко глави, да се засрамим и в името на всички хора да вземем решение." 

 

"Личното его, лошото поведение, незачитането на интересите на едно общество води до това хората да си мерят характерите. Смятам, че това е най-вредното нещо за една политика."

Това заяви в кулоарите на Народното събрание Вежди Рашидов, който, като най-възрастният депутат, тържествено постави началото на първия работен ден на новия парламент. Ала след 8 часа дебат, депутатите така и не избраха кой ще бъде председател на НС и оставиха решението за утре.

Рашидов заяви, че е предложил партиите да седнат и да поговорят помежду си тази вечер, за да не се повтори същата ситуация и утре.

"Не е толкова просто да абдикираш от съдбата на цял народ. Такъв ни е народът - като палитра с много цветове. Трябва да седнем всички заедно и да направим един хубав шедьовър. Това е най-важното", заяви Рашидов.

"Много неща се изпълниха. Изпълни се непочтенност, неуважение към народа. Естествено, и конституцията я минахме като една отворена книга, която има само корици, без да вникнем в съдържанието на тази конституция - че тя е изцяло изградена да защитава интересите на народа. Кажете ми, отколко партии, освен един - двама, които мога да назова, чухте думата народ?", запита Рашидов.

"Такъв ни е народът - едните са млади, другите стари, третите на средна възраст, едните са червени, другите зелени, сини. Друг народ ние нямаме", каза още той пред БНТ.

"Всички знаете - ако не успее да се сглоби това нещо, отиваме на нови избори. Но това не би трябвало да стане и не е добре за хората. За политиците е все тая, но за хората, за народа, не е добре. И ако не го разберем това политиците, аз се надявам, че народът, като го притисне глада и студа, ще изгони всички и ще направи нова кръгла маса", заяви Рашидов и каза, че наистина мисли, че се задават протести, защото "не може въжето непрекъснато да стяга врата на едни хора, които живеят в тази държава и се наричат български граждани".

"Ние не решаваме проблеми, а си мерим инатлъка", категоричен бе той и заяви, че не е нормално "само ГЕРБ да отстъпва" и обясни, че е нормално първата политическа сила да избере председателя на НС.

Рашидов изяви надежда, че утре депутатите ще са по-мъдри: "Като по-възрастен апелирам да наведем малко глави, да се засрамим и в името на всички хора да вземем решение, защото сметките ще дойдат и няма да ги плащат депутатите."


Няма коментари:

Публикуване на коментар