Зима

Зима
Пролет

16 октомври 2022 г.

Човекът, с чиито действия започна войната в Донбас, отново е тръгнал към фронта

Министерството на отбраната на Украйна обяви награда от 100 000 долара за залавянето му

 

 

Бившият министър на отбраната на Донецка Народна Република Игор Гиркин (Стрелков) най-вероятно е отишъл на фронта в Украйна. 

В социалните мрежи се появи снимка на Гиркин-Стрелков, публикувана от съпругата му. На нея той е облечен във военна униформа. 

Очевидно Гиркин наистина е заминал на война, както се предполагаше по-рано от руските телеграмни канали. Твърди се, че е станал началник щаб на едно от доброволческите формирования в Русия.

Гиркин стана известен след събитията в Донбас през 2014 г., когато заедно с отряда си превзе градската администрация на украинския град Славянск - това е една от отправните точки на войната в Източна Украйна. Преди това Гиркин служи във ФСБ и дълги години се сражава в Чечня.

Съпругата му Мирослава Регинска публикува във ВКонтакте снимка на Стрелков във военна униформа, придружена с текст: "На въпросите: "Къде е Игор Иванович? Добре ли е той? Къде е отишъл?" и т.н. Отговарям: Всичко е наред! Скоро ще се свърже с мен", цитирана от Dir.bg.

Преди това мнозина читатели на Стрелков, който напоследък се превърна в един от най-изявените военни анализатори и един от водещите "ястреби", критикуващи действията на командването на руската армия, забелязаха, че той не е публикувал нищо през последните четири дни.

След съобщението, че
Гиркин-Стрелков отново е заминал за фронта, Министерството на отбраната на Украйна обяви награда от 100 000 долара за залавянето му.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар