Лято

Лято
Лято

16 октомври 2022 г.

Александър Вулин: ЕС е част от миналото, без Русия Сърбия няма бъдеще

"Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия."

 

"Президентът Вучич е държавник, който води сметка за интересите на Сърбия. Той няма нужда да се изповядва пред медиите и политиците и да разказва какво ще предприеме. 

Той трябва да се грижи за Сърбия и сърбите, независимо от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той никога няма да загуби достойнството си. В него мога да вярвам, защото никога не е взел решение във вреда на Сърбия."

Това каза сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин в интервю за "Вечерние Новости".

По повод на критичния доклад за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия Вулин каза: "Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: Няма, Няма и Няма!, когато от теб искат да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш санкции срещу Русия". 

"Според мен приятелството с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически.

Нито един, който е обичал Русия, не е мразил Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия", смята още той.

"Европейският съюз като обединение е част от миналото. Със загубата на политическата си независимост страните от ЕС се превърнаха в територии, а не в държави", подчерта още Вулин.

По отношение на Косово и предложението на Париж и Берлин за разрешаването на този въпрос, Вулин заяви: "Само подялбата, само физическото разделение с албанците. Само ясно очертана граница ще попречи на създаването на "Велика Албания". Тогава на дневен ред ще се постави въпроса и за обединението на сърбите".

Вулин нарече косовският премиер Албин Курти "страхливец, който е готов да взима решения, които предизвикват насилие". 

"Напълно съм убеден, че албанците ще се опитат със сила да превземат северната част на Косово", каза още вътрешният министър на Сърбия Александър Вулин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар