Зима

Зима
Пролет

27 ноември 2022 г.

БНТ- обществена медия или отдадена на концесия?

Всеки народ си заслужава „историците“. И медиите, които политкоректно им пригласят или страхливо мълчат 

 

Всяка неделна утрин в БНТ гледаме старите филмови ленти и слушаме историка Стоянович със злъчните му филипики срещу тодорживковския социализъм, съветския окупатор и фалиралата НРБ…

В духа на модната евроатлантическа политкоректност, довела до демонтажа на вековни паметници на Запад, що БНТ не  вземе да изгори филмовия архив от онова лошо време? И да свърши тая мъка.

Генералният директор Кошлуков да му драсне клечката и повече да не излъчва ни игрално кино, ни Тв театър, ни документални кадри, сътворени при комунизма.

Само персонална лустрация, безпощадна декомунизация и публични клади ще изчистят червените авгиеви обори на БНТ, които така вбесяват щатните антикомунисти.

Апропо, в обществената БНТ, издържана с данъците на всички българи, не трябва ли да има и друго мнение, различно от това на неделния хулител при Георги Любенов?

И на 27 ноември Стоянович с нищо не ни изненада. И в тази неделна утрин той изпя старата си песен на стария глас. Нарече българските партизани „шумкари“ и отсече, че не може у нас да има антифашисти, след като в Царство България не е имало фашизъм по време на Втората световна война…

Понеже до вчера е бил на разходка във Виена, да му напомня: ако в Австрия, Чехия, особено във Франция, наречеш тамошните партизани с обиден епитет, веднага ставаш обект на наказателно преследване заради недопустима обида към участниците в антифашистката съпротива през Втората световна война.

И още нещо историкът Стоянович  удобно пропуска – в периода март 1941- август 1944-а Царство България е съюзник на фашистка Италия, нацистка Германия и имперска Япония. В Народното събрание е приет Закон за защита на нацията, който официализира преследването на евреите по модела на Хитлер. За зверското убийство от жандармерията на децата в Ястребино историкът сигурно ще каже, че е дело на... комунистите.

Уви, всеки народ си заслужава „историците“. И медиите, които политкоректно им пригласят или страхливо мълчат.


Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар