Зима

Зима
Пролет

24 ноември 2022 г.

Игор Конашенков: Въоръжените сили на Русия не са нанасяли вчера ракетен удар по Киев

"Всички разрушения в града, за които обяви киевският режим, са следствие от падането на ракети на чуждестранни и украински средства за противовъздушна отбрана."

 

 

"Руските въоръжени сили нанесоха вчера масиран удар с прецизно оръжие по системата за военно управление на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и на свързани с нея енергийни обекти."

Това заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Въоръжените сили на Русия не са нанасяли вчера ракетен удар по Киев", каза още Конашенков.

"Подчертавам, че не е нанесен нито един удар по град Киев. Всички разрушения в града, за които обяви киевският режим, са следствие от падането на ракети на чуждестранни и украински средства за противовъздушна отбрана, базирани в жилищните квартали на украинската столица", изтъкна Игор Конашенков.

"От началото на специалната военна операция въоръжените сили на Русия унищожиха 333 украински самолета, 177 хеликоптера, 2558 дрона, 390 зенитни ракетни комплекса, 6791 танка и други видове бойни бронирани машини, 902 машини от реактивни системи за залпов огън, 3616 оръдия на полевата артилерия и минохвъргачки, а също така 7340 единици специална военна автомобилна техника", заяви говорителят.



 




Няма коментари:

Публикуване на коментар