Зима

Зима
Пролет

9 ноември 2022 г.

Паметникът бил лош и затова се разчекнала отгоре

Утре някой, който смята Левски за терорист, спокойно може да надраска негов паметник и това ще е напълно законно, защото изразява политическото си мнение. И вие нищо няма да можете да направите по въпроса, архаични допотопни селяндури 

 

Паметникът бил лош и затова се разчекнала отгоре.

Помним неолиберализма, който използва маргиналните групи от обществото и техните слабости, как поругаваше едни паметници при протестите, чрез които неолибералната клика в Америка взе властта.

Нещо повече, вече имаме и европейска съдебна практика в подкрепа на подобни прояви. Боядисването на паметника на Позитано от група нереализирани протестъри бе осъдено от българският съд, но европейският съд отмени българската присъда с мотивите, че "всеки, който изразява политическа гледна точка, може да осквернява паметници". И това е вече практика, а поне юристите тук знаят, че практиката на европейският съд е задължителна за българските съдилища. Тоест, утре някой, който смята Левски за терорист, спокойно може да надраска негов паметник и това ще е напълно законно, защото изразява политическото си мнение. И вие нищо няма да можете да направите по въпроса, архаични допотопни селяндури такива. Благодарение на едни непрокопсали български антикумонисти, които считат, че щом според тях една идея е лоша, то никой няма право на паметниците й. Колко соц, а? Страшна ирония.

Същата тази артистка, разчекнала се на паметника полугола, вулгарна и пошла, сега говори, че било достойно да се чекнеш на такива срамни паметници. 

Откога едни издънки, единици, нямащи родова памет станаха съдници на това какви паметници да имаме и кой да се чекне на тях?

И да, ако беше мома в носия се покатерила на паметника, нямаше да е оскверняване. Защото мома в носия, никога няма да се нагъзи по долни гащи, за да й се видят всички онези неща, които правят девойката и жената нещо красиво, тайнствено и смислено. Не фактът на катерене на паметника е вулгарен. А това, че изглеждаш като треторазрядна проститутка, докато се чекнеш на него. Само че това не може да бъде разбрано от лишения от съвест, памет, ценностна система неолиберал. Той паметниците ги бута, търка си интимните части в тях и съди собствения си народ в Страсбург, че не му дава да се гаври с тях.

Ето за такива долни отрепки става въпрос.


Персефона Коре

Няма коментари:

Публикуване на коментар