Зима

Зима
Пролет

9 ноември 2022 г.

Единствено със стоппатрони е разполагал убитият граничен полицай

„Раздали са ни тези стари пистолети и се отчита дейност, а когато стане проблем и се стигне до такъв нещастен случай, никой не иска да поеме отговорност.“ 

 

Единствено със стоппатрони е разполагал убитият в навечерието на празника на МВР граничен полицай Петър Бъчваров. 

Това разкриха негови колеги, пожелали анонимност, пише "Телеграф".

„Срещу трафиканти и мигранти сме само със стоппатрони, а и нямаме право да стреляме към чужда територия. Гледаме да си пазим повече живота, не границата“, признаха униформените, които са вбесени на цялото ръководство на МВР заради думите им по калпавата организация по охрана на границата.

„То дори не е охрана, а официално е наблюдение на границата и нямаме право да използваме оръжие. Това, което ви разправят началниците, са пълни глупости, защото ние сме тук и знаем за какво става въпрос“, оплакаха се униформените.

„Раздали са ни тези стари пистолети и се отчита дейност, а когато стане проблем и се стигне до такъв нещастен случай, никой не иска да поеме отговорност“, коментираха още момчетата, пазещи браздата с Турция.

„Твърде рисковано е, трафикантите познават перфектно района, тук има десетки черни пътища. Пращат момчета от полицията, които не са подготвени, не познават терена и няма как да са ни полезни. Местните, които сме в Гранична полиция, сме твърде малко за този периметър“, оплака се друг от граничните полицаи, който обясни, че има 17 години служба в системата и все е бил на границата.

Граничните полицаи разкриха още, че убитият им колета и военният не са имали радиостанция. „Използвали са телефоните си, за да се свържат. Писали са по Вайбър, за да съобщят за нападението“, възмущават се униформените в Елхово.


Няма коментари:

Публикуване на коментар