Зима

Зима
Пролет

31 декември 2022 г.

Владимир Путин: Русия ще остане велика и независима и ще върви само напред

"Западът излъга за мира. Той се подготвяше за агресия и сега цинично използва Украйна и нейния народ, за да отслабят и разцепят Русия."

 

"Русия ще остане велика и независима и ще върви само напред. Нравствената и историческа правота е на наша страна."

Това заяви руският президент Владимир Путин заяви в новогодишно видеообръщение.

"2022 г. е към своя край. Това беше година на трудни и необходими решения, на важни стъпки към осигуряването на пълния суверенитет на Русия и мощното консолидиране на нашето общество", заяви Путин.

Според него "това беше годината, която постави много неща на местата им, ясно разграничи мъжеството и героизма от предателството и малодушието и показа, че няма по-голяма сила от любовта към близките и скъпите, от верността към приятелите и другарите по оръжие и от предаността към Отечеството".

Той поздрави с настъпването на Новата година участниците в специалната военна операция в Украйна. По думите му руските военни там "се борят за своята родина, за истината и справедливостта, за да бъдат надеждно гарантирани мирът и сигурността на Русия".

За пръв път новогодишното послание на руския президент бе излъчено не на фона на Кремъл, посочват руските медии. Путин бе обграден от военни. Държавният глава нарече отиващата си година "повратна" и отбеляза, че през нея са заложени основите на бъдещето на Русия и целия свят.

В деветминутно послание - най-дългото новогодишно обръщение през неговото 20-годишно управление, Путин обвини Запада, че лъже Русия и че провокира Москва да започне специалната военна операция в Украйна.

"Години наред западните елити лицемерно ни уверяваха в своите мирни намерения. Всъщност по всякакъв възможен начин те насърчаваха неонацистите, които провеждаха открит тероризъм срещу цивилни в Донбас", каза Путин.

"Западът излъга за мира. Той се подготвяше за агресия и сега цинично използва Украйна и нейния народ, за да отслабят и разцепят Русия."

"Ние никога не сме позволявали това и никога няма да позволим на никого да ни причини това", подчерта Владимир Путин. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар