Зима

Зима
Пролет

27 декември 2022 г.

Генерал Леонардо Трикарико: Зеленски разочарова – иска война!

Бившият началник щаб на италианските ВСС критикува остро президента на Украйна

 

 

За бившия началник на генералния щаб на италианските ВСС генерал Леонардо Трикарико неотдавнашното посещение в САЩ на президента на Украйна Володимир Зеленски е пълно разочарование. 

„Тази визита ме разочарова, защото е поредното събитие, което се изправя на пътя на намаляването на напрежението и ние нямахме нужда от нея“, заяви пред медии в Рим висшият офицер, който сега е президент на авторитетната фондация Разузнавателна култура и стратегически анализи.

Според генерал Трикарико въпросното посещение било послужило  да подсигури украинците с обещания за помощ и да подсили подкрепящата ги коалиция, заличавайки пукнатините в нея,  но в никакъв случай не било сигнал за разведряване. Нещо повече - бившият влиятелен военачалник и сега медиен експерт твърди, че визитата демонстрира приемственост на тенденцията на увеличаване на напрежението през последните седмици и вече била предизвикала гневната реакция на Владимир Путин.

„Днес имаме нужда от един Джо Байдън, който не приема за даденост това, че Путин не иска да преговаря, защото може да не е така и наистина е вероятно да не е така – подчертава генерал Трикарико, визирайки президента на САЩ и продължава: "Именно в прегръщането на подобна даденост се крие втълпяваното на Путин уж твърдо намерение да не пристъпва към преговори".

„Посещението на Зеленски във Вашингтон показва, че тази война няма да свърши скоро, защото САЩ не го искат и съдържанието на тази визита е още едно свидетелство за това“, добавя генерал Трикарико.

„Важно е онези, които могат да направят така, че гласът им да бъде чут, по възможност в хор и особено в Европа, да призоват за преговори, след което да започне да се очертава преговорен път с конкретно съдържание на първоначалните разговори ", посочва още генералът и заключава: "Убеден съм, че само ако Байдън призове Путин на преговори, това вече може да намали в голяма степен руската враждебност".



Румен Михайлов, „Труд“

Няма коментари:

Публикуване на коментар