Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2023 г.

И какви са особените заслуги на помияра?

Радев, срам нямаш ли!?! Българските ордени не са за помияри! България не е за посмешище на дипломатите! 

 

С изумление научих, че Президентът Радев щял да награди укропосланика Пачавренко с орден "Мадарски конник". 

В Закона за ордените и медалите на Република България четем: 

Чл. 8. (1) С орден "Мадарски конник" се награждават чужди и български граждани за особено големи заслуги за установяването, укрепването и развитието на двустранните отношения с Република България:

1. дипломатически представители, акредитирани в Република България, и български дипломатически представители, акредитирани в други страни;

Та, единственото тук, което е в наличност е, че  Пачавренко е дипломатически представител. Особените заслуги нещо се губят. Принципно се отнасям с уважение към чуждите дипломати в България, освен ако не докажат, че се държат не като дипломати, а като побеснели помияри в Родината ми. 

Последният споменат например нагло настояваше да преименуваме български улици, да слагаме украински знамена по българските институции и просеше като разпран, като традиционните просещи по българските улици от максудски тип, си водеха бележки как се искат пари.

Същият, не се забеляза да се поинтересува от сънародниците си, приютени в България, нито пък да ги подпомага по някакъв начин (поне аз не съм чула). 

С какво е допринесъл за установяването, укрепването и развитието на двустранните ни отношения, и то с особено големи заслуги, не става ясно. Или по-скоро става - подмийничеството на българските политици към любимите пудели на САЩ не е тайна за никого. Всички се мазнят като плужеци на украинците, като ги поставят на първо място преди собствения си народ. А сега и това.

Радев, срам нямаш ли!?! Българските ордени не са за помияри! България не е за посмешище на дипломатите! 

Виталий Москаленко


Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар