Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2023 г.

Не им пука за нея – целта на прокси войната им е друга!

На практика днес те са я окупирали не за да я спасяват от „руския агресор“.  Съвсем друга е целта им: чрез прокси войната, която разпалиха на украинска територия,  да раздробят Руската федерация на малки държавици, да ги завладеят и контролират

 

 

Измина година от началото на опосредствената (прокси) война, която САЩ, Евросъюза и НАТО започнаха срещу Русия на украинска територия. 

За разлика от миналото, когато военните подразделения са били ясно обозначавани, сега става дума за война от нов тип. Основателно са я нарекли прокси, защото „пушечното месо“  не е на САЩ и съюзниците му, а е на украинският режим. Това, разбира се, не изключва участието в сраженията – директно и косвено (в ролята на „консултанти“ например) и на кадрови западни военни, включително и на висши офицери. А хиляди войници на НАТО – най-вече поляци, но също така британци, американци, канадци, французи, германци и др., маскирани като  наемници, се бият срещу руските военни.

На нас ни внушават, че несекващата военна и друга помощ на Украйна е за да и се помогне да отблъсне „руския агресор“ и да си възвърне отнети и територии. Цензурата бди да не би някой да повдигне въпроса за истинските причини да го има този конфликт. А те са геноцидът, воден от украинския режим срещу етнически руснаци, населяващи най-вече Източна Украйна и реалната заплаха, създадена от САЩ, НАТО и Евросъюза  за националната сигурност на Русия.

Любим на западни и родни манипулатори, е и мита за защита на „украинската демокрация“ от „кръвожадните“ войски на „диктатора Путин“. Но и той няма нищо общо с действителността: истинската същност на украинският режим много точно описва един от най-смелите и честни американски журналисти – Тъкър Карлсън: „Казаха ни, че Украйна е демокрация. Затова сме на страната на Украйна. Проблемът е, че е лъжа. Украйна не е демокрация. Украйна е корумпирана еднопартийна държава. Украйна няма нито една от свободите, които определят демократичното управление: свобода на словото, свобода на печата, свобода на събранията, свобода на религията. Украйна е най-малко свободното място в цяла Европа. И вероятно поради тази причина тя е любимото място на Джо Байдън.“

За разлика от дезинформацията, която денонощно разпространяват западни и родни политици, медии, университетски преподаватели, неправителствени организации и др., на САЩ, НАТО и Евросъюза им дреме за това, какво ще се случи с Украйна. На практика днес те са я окупирали не за да я спасяват от „руския агресор“.  Съвсем друга е целта им: чрез прокси войната, която разпалиха на украинска територия,  да раздробят Руската федерация на малки държавици. След това да ги завладеят и поставят под свой контрол. Точно ликвидирането на Русия е единствената задача на Запада, заяви Владимир Путин в интервю за телевизионния канал  „Россия 1“.

Родни манипулатори, които са на издръжка на американски и западноевропейски данъкоплатци, ще коментират и тези негови думи като плод на „болното му въображение“. Но руският президент не си измисля: американски и европейски политици и военни са пределно ясни за задачата, която са си поставили в Украйна – Русия да бъде победена и да се превърне в една унизена, съсипана държава.

Ето защо прокси войната в Украйна е във фокуса на цялото правителство на САЩ, на всички клонове, на двете партии, отбелязва вече цитираният от мен Тъкър Карлсън. Американската икономика деградира, но за Украйна има предостатъчно пари – само за тази година са и обещани 123 милиарда долара. Но като се добавят и хиляди други източници, парите за разузнаване и т.н., то Зеленски и съпругата му за 12 месеца ще получат 200 милиарда долара!

Администрацията на Байдън е старческа и ирационална, тя дори не съзнава, че света е променен. И навън вече не е 1961 година, когато американската власт е изглеждала неограничена. Само човек, който е дълбоко откъснат от реалността, като американският президент, неговият вицепрезидент, сенатори, анализатори, манипулатори и др., могат да настояват за подкрепа на Украйна. Единствено безумец, отбелязва Тъкър,  може да формулира днешната цел на САЩ: „да свалим Путин и да поставим американски танкове на Червения площад, защото със сигурност ние можем да управляваме Русия, след като свалим диктатора. Ние сме добри в това. Направихме го в Ирак. Направихме го в Либия.“

Ново проучване на общественото мнение показва, че подкрепата сред американците за въоръжаването на Украйна намалява. Няма двупартиен консенсус относно спасяването на средната класа в Америка или избавянето на американските селяни от фентанил. Но има съгласие, че трябва да изпратим съдържанието на хазната на САЩ в корумпирана източноевропейска страна, за да улесним Третата световна война, изтъква Тъкър. Според него Белият дом във Вашингтон е толкова нефункциониращ, че финансирането на война, унищожаването на неща е единственото, което може да направи. И затова го обичат толкова много.

В интерес на истината САЩ и НАТО нямат намерение спрямо Русия да постъпят така, както направиха с Югославия например. Те няма да я бомбардират директно – за тази цел те си имат предостатъчно украинско „пушечно месо“.  Руската федерация им е нужна немощна и разгромена, но със съхранени природни богатства, който спокойно да грабят. И за да превърнат нейните 140 милиона граждани в свои роби.

Точно, както това се случи с прекрасната ни Татковина след като ни присъединиха към Евросъюза например. Националните ни богатства преминаха към „елити“ на Западна Европа. Проучване на Институтът за икономически изследвания на БАН стига до извода, че в  резултат на това решение България е ограничила своя суверенитет и е била принудена да се присъедини към санкциите срещу Русия. Тя е била лишена от избор на собствена икономическа политика. Страната ни е била принудена да затвори ключови за енергетиката ни ядрени блокове на АЕЦ „Козлодуй“. Въпреки становището на Международната агенция за атомна енергия, че те са напълно безопасни и ефективни. В резултат на  преждевременното им закриване  държавата ни е загубила около 12 милиарда евро. Под натиска на Запада са били блокирани  и два други изключително важни за страната ни проекта – строителството на АЕЦ Белене и газопровода Южен поток. Наложено ни е било да открием границите си за внос и износ, което тотално е разрушило нашата икономика и селско стопанство. Само един факт: ако през 1980 г. България е изнесла  89 300 тона домати, то сега изнасяме 4 400 тона. Но внасяме десетки хиляди тона от Турция, Испания, Гърция, Нидерландия… Общите загуби към 2015 г. от влизането ни в Евросъюза, приемайки условията на Запада, са над 150 милиарда лева, установяват учените от БАН. А от слугинското следване на политика, налагана ни от САЩ и Евросъюза,  нас – обикновените българи, нищо добро не ни очаква и в бъдеще.

Стивън Майърс е американец с богат опит – бил е член на Консултативния комитет на Държавния департамент на САЩ по международна икономическа политика и на Комитета за национална сигурност. Негова статия в авторитетната американска медия Newsweek напомня, че за ескалацията на конфликта в Украйна най-голям е приноса на САЩ.  Американските управници  са демонизирали Русия и са направили всичко възможно, за да скрият от милиони хора най-важното: историята, мотивите и последиците от този конфликт. И не само това – като продължават да наливат пари, въоръжения, техническа подкрепа на украинския режим, САЩ блокират прекратяването на конфликта. Резултатът е тотално влошаване на стратегическата, индустриална, икономическа, политическа, военна ситуация в Украйна. Естествено, Русия никога няма да се съгласи на съмнителни предложения за преговори въз основа на искания, които игнорират проблемите, заради които тя започна  своята операция в Украйна, подчертава Стивън.

Но мечтата на Запада да види Русия разгромена няма как да се сбъдне. Великата славянска държава е осъзнала,  че е наивно да се надява  западните вождове да се превърнат в компетентни, осведомени, далновидни, отговорни, мъдри – те просто са неспособни на това. Ето защо на техните агресивни действия – военни, икономически, информационни, културни, спортни и др., трябва да се реагира адекватно и своевременно.

И подходът на Русия вече е друг. Доказват го и действията и спрямо един от най-големите и врагове – Полша. След като „хиената на Европа“ (така много точно я характеризира още Уинстън Чърчил!) изпрати срещу Русия в Украйна танкове „Леопард“ и бе спряно кранчето с руски нефт. Официалната причина е нарушаване на договореностите с „Транснефт“ от страна на Полша. Но очевидно за спирането на транспортирането на нефт е повлияла и доставката на танковете. Логиката е ясна:  не давате на украинския режим леопарди, получавате нефт. Но щом те се появят в Украйна оставате без него. Ето защо тръбопровода, по който Русия изпращаше нефт на Полша и затова бе освободен от европейските санкции,  спря да работи...


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар