Зима

Зима
Пролет

2 февруари 2023 г.

Владимир Путин: Битката при Сталинград е повратна точка във Великата отечествена война

"Невероятно, но е факт - отново ни заплашват с германски танкове "Леопард", на борда на които има кръстове."

 

"Готовността да вървим до край и да направим невъзможното в името на истината е било и е в кръвта на многонационалния народ на Руската федерация."

Това каза руският президент Владимир Путин по време на концерт, посветен на 80-годишнината от победата в Сталинградската битка. 

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна днес във Волгоград (за един ден той е прекръстен обратно на Сталинград), където се чества 80-годишнината от победата в Сталинградската битка.

"Невероятно, но е факт - отново ни заплашват с германски танкове "Леопард", на борда на които има кръстове. И пак се канят да се бият с Русия на територията на Украйна с ръцете на последователите на Хитлер, с ръцете на бандеровците", каза държавният глава.

"Тези, които ни заплашват, изглежда не разбират една проста истина: всички наши хора, всички ние сме израснали с майчино мляко и сме усвоили традициите на нашия народ. Поколения от победители, които изградиха страната ни с труда, потта и кръвта си и ни я предадоха", каза той.

"Тези, които въвличат европейските страни, включително Германия, в нова война с Русия, тези, които очакват да победят Русия на бойното поле, очевидно не разбират, че конфликтът ще бъде много различен. Не изпращаме танкове до границите им, но имаме с какво да отговорим на онези, които ни заплашват, и то не само с бронирани машини... Готовността да вървим до край и да направим невъзможното в името на истината е било и е в кръвта на многонационалния народ на Руската федерация. Русия е уверена в себе си, в своята правота и в своята победа", заяви руският президент.

"Както неведнъж се е случвало в нашата история, ние се обединихме в решителната битка и победихме. Битката при Сталинград с право е останала в историята като радикална повратна точка във Великата отечествена война", подчерта президентът. 

Държавният глава отбеляза, че това паметно събитие е било битка не само за града, но и за съществуването на измъчената, но непокорена страна. Според него тогава се решава не само Великата отечествена война, но и цялата световна война.

Той допълни, че готовността да се стигне до край в името на Отечеството и истината "се крие в характера на нашия многонационален народ". Путин отбеляза, че именно това качество е помогнало за свалянето на нацизма. 

"Битката при Сталинград се превръща в символ на несъкрушимостта на нашия народ и самата сила на живота. 

Ето защо моралният дълг на войниците-победители е да пазят спомена за този подвиг и да не допускат изопачаване на историята", подчерта президентът.

"Нацизмът в сегашния си вид представлява опасност за Русия и затова трябва да се противопоставим на агресията на колективния Запад", заяви президентът.


Путин каза още, че Русия е запазила голям брой приятелски държави по света, въпреки усилията на западните елити. Той подчерта, че това включва съюзниците в Северна и Южна Америка и Европа.

Путин посети Мамаев Курган и положи цветя пред Вечния огън в Залата на славата и на гроба на командващия 62-ра армия Василий Чуйков.



 





Няма коментари:

Публикуване на коментар